ALDE a decis excluderea lui Meleșcanu și celor trei propuși miniștri în Guvern / Băișanu anunță: Voi depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu / Cucșa ia în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaților / Tăriceanu: Acești colegi au ales o variantă dezamăgitoare

ALDE a decis excluderea lui Meleșcanu și celor trei propuși miniștri în Guvern / Băișanu anunță: Voi depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu / Cucșa ia în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaților / Tăriceanu: Acești colegi au ales o variantă dezamăgitoare
Publicat: 13/09/2019, 21:24

21:22 Ion Cupă: Vom găsi soluții ca proiectul nostru pentru un ALDE liberal să meargă mai departe

Deputatul Ion Cupă, exclus din ALDE, susține, într-o postare pe Facebook, publicată vineri seara, că deciziile luate împotriva lui și a altor colegi sunt nestatutare și anunță că va găsi soluții „pentru ca proiectul nostru pentru un ALDE liberal să meargă mai departe”.

Deputatul Ion Cupă susține, într-o postare pe Facebook, publicată vineri seara, că decizia de excludere a sa și a altor colegi din ALDE este nestatutară.

„Dragi colegi, bătălia pentru salvarea ALDE continuă. Deciziile luate astăzi împotriva mea și a altor colegi nu vor rămâne așa. Ele sunt profund nestatutare și au creat o puternică dezamagire în toate structurile partidului. În urmatoarele zile, vom găsi soluțiile potrivite pentru ca proiectul nostru pentru un ALDE liberal să meargă mai departe. Inclusiv în Dolj. Aveți încredere!”, a scris fostul președinte al ALDE Dolj.

Biroul Politic Executiv a decis, vineri, excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE , a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE, obținută de MEDIAFAX.

20:40 Tăriceanu, despre excluderile din ALDE: Acești foști colegi au ales o variantă care este dezamăgitoare și imorală / Eram în cvorum. Am luat deciziile care se impuneau

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că ședința BPE în care s-a decis excluderea din ALDE a lui Teodor Meleșcanu și celor trei propuși miniștri în Guvernul PSD a fost în cvorum.

El a afirmat că cei patru au fost excluși pentru că au acceptat mita politică din partea Vioricăi Dăncilă.

Citiți continuarea…

19:00 Deputatul Marian Cucșa: Iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE

Marian Cucșa ia în calcul retragerea din grupul parlamentar al ALDE din Camera Deputaților, acesta spunând că va lua o decizie în acest sens până luni. Cucșa nu este de acord cu „dinamitarea” grupului de la Senat și spune că mai mulți colegi din partid sunt împotriva unor decizii ale ALDE.

„În ce privește situația de la Camera Deputaților, voi analiza până luni ce se întâmplă și vă voi anunța luni, dar iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE, ținând cont de ceea ce se întâmplă. Dacă aceasta este reforma și relansarea ALDE pe care Călin Popescu Tăriceanu împreună cu sfătuitorii domniei sale o propune, mă refer la dinamitarea grupului parlamentar de la Senat, urmând excluderile de la Camera Deputaților, nu văd un viitor prea fericit al acestui partid”, a declarat, vineri, la Realitatea TV, vicepreședintele ALDE Marian Cucșa.

„Mai sunt și alți deputați care au fost aleși pe listele ALDE și au susținut demersurile noastre în acest timp de a ne spune punctul de vedere și de a încerca să dăm o direcție partidului și să fim pe picioarele noastre, nu să ne ducem spre Pro România, să facem o alianță, plecăm de la PSD să ne aliem cu Ponta, susținem un candidat independent care nu are nicio treabă cu partidul. Sunt chestiuni pe care mai mulți colegi parlamentari le-au susținut și le susțin în continuare”, a mai afirmat acesta.

În cadrul unei ședințe restrânse ținută de ALDE, vineri, la Parlament, au fost discuții despre nemulțumirile din partid, Marian Cucșa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir și-a exprimat nemulțumirea față de formarea grupului mixt ALDE – Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

ALDE a anunțat că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

În urma deciziei de excludere a lui Teodor Meleșcanu din ALDE, grupul de la Senat al partidului nu va mai avea numărul minim necesar de senatori, adică șapte.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că va face demersurile pentru formarea unui grup senatorial mixt ALDE-Pro România la Senat.

18:50Băișanu anunță: Voi depune plângere penală împotriva lui Tăriceau după decizia de excludere din partid

Alexandru Băișanu a anunțat, vineri, că va merge în instanță și le va face plângere penală lui Călin Popescu Tăriceanu și Chițoiu după decizia de excludere a sa din partid. El a adăugat că ședința convocată vineri, în Parlament, este ilegală din punct de vedere al statutului ALDE.

Citește continuarea…

17:45ALDE anunță oficial că i-a exclus pe Teodor Meleșcanu și cei trei propuși ca miniștri de Dăncilă

ALDE anunță oficial că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

„Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit astăzi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calității de membru ALDE pentru următorii: Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede: «Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală»”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, precum și Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu au acceptat să participe la discuții de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcții la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului, discuții în urma cărora au acceptat funcțiile propuse, mai transmite sursa citată.

„În acest fel au încălcat Hotărârea Delegației Permanente Naționale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârșitoare de 83 de voturi pentru și 2 abțineri, și Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu și a domnilor Teodor Meleșcanu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu”, mai anunță ALDE.

17:15 ALDE a decis vineri să o numească pe Norica Nicolai în funcția de președinte interimar al organizației de femei OFLDE, în urma excluderii din partid a Grațielei Gavrilescu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Anton Anton a fost numit, totodată, președinte interimar al filialei ALDE Vâlcea.

Pe ordinea de zi a ședinței Biroului Executiv de vineri, obținută de MEDIAFAX, au existat mai multe propuneri de numiri în urma excluderii lui Teodor Meleșcanu și celor trei propuși miniștri în Guvernul PSD, respectiv Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid.

„Propunere pentru numirea dl. Milici Ovidiu în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din statutul ALDE.

Propunere pentru numirea doamnei Mihaela Ștefan în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Dolj, conform art 75 lit n din statutul ALDE.

Propunere pentru numirea lui Anton Anton în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Vâlcea, conform art 75 litera n din statutul ALDE.

Propunere pentru numirea dl Toma Petcu în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Prahova, conform art 75 lit n din Statutul ALDE.

Mircea Minea președinte interimar al filialei ALDE Ilfov

Norica Nicolai în funcția de președinte interimar al organizației de femei OFLDE”, se arată documentul obținut de MEDIAFAX.

ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE, obținută de MEDIAFAX.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, și ALDE Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cât și revocarea lui Alexandru Băișanu din funcția de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

Știrea inițială. ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE, obținută de Mediafax.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, și ALDE Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cât și revocarea lui Alexandru Băișanu din funcția de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

„Propune către Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale și demiterea președinților acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Băișanu din funcția de președinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE”, conform sursei citate.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, a avut loc în contextul în care ultimele mișcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Grațiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu au solicitat convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova și liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Grațiela Gavrilescu au fost nominalizați în Guvern Alexandru Băișanu, la portofoliul Energie și Ion Cupă pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales marți, la șefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcție din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formațiuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens