ALDE nu susține asumarea răspunderii Guvernului pe desființarea SIIJ

Redactor:
Diana Grigore
ALDE nu susține asumarea răspunderii Guvernului pe desființarea SIIJ
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că ALDE nu susține asumarea răspunderii Guvernului pe desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), însă modificarea legii de funcționare a instituției ar putea fi discutată în Parlament.

„În ceea ce privește desființarea SIIJ, acest subiect a făcut de asemenea obiectul subiectului și acordului semnat cu Ludovic Orban. Am zis că dacă acest subiect va intră în discuție sub formă dezbaterii în Paralment a legii actuale avem disponibilitatea de a dezbate și a găsi soluții mai bune. Dacă de exemplu sunt critici în privință modului în care este în momentul de față făcută subordonarea Sextiei Speciale la CSM și se dorește crearea unei direcții independente în cadrul PG putem să discutăm. Cel mai bine ar fi să fie discutat în Parlament”, a spus Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE subliniază că niciun partid din Parlament nu are majoritatea necesară de a depune singur moțiune de cenzură.

„Niciun partid din Parlament nu are suficienți membrii de a depune de unul singur o moțiune de cenzură. În privință alegerilor primarilor în două tururi, noi ne am declarat în favoarea acestei modalități. Chiar astăzi am cerut premierului să adopte OUG, nu prin asumarea răspunderii, care să reglementeze alegerea primarilor în două tururi și să stabilească calendarul alegerilor locale. Dacă PSD dorește să depună moțiune de cenzură pe acest subiect, e dreptul lor dar noi nu subscriem la acest subiect”, a conchis Tăriceanu.

 

Inchide