ALEGERI LOCALE. Nicușor Dan o surclasează pe Gabriela Firea în SONDAJE. Reacția actualului primar: „Și domnul Dragnea se lăuda cu procente uriașe”

Redactor:
Ana Matei

Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei din partea Dreptei, conduce în cel mai recent sondaj de opinie,  surclasând-o pe rivala sa Gabriela Firea. Sondajul realizat în perioada 20-26 iunie de INSCOP Research, la comanda PNL, arată că Nicușor Dan ar fi votat de  54,5% dintre respondenții care au spus că merg la urne, în timp ce actualul Primar General al Capitalei ar fi votată de 45,6% dintre bucureștenii care au răspuns la întrebări.

1.120 de persoane care au drept de vot la alegerile locale din București au răspuns la sondajul comandat de PNL și realizat la finalul lui iunie.

Bucureștenii au avut de răspuns la întrebarea: „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”. Iar răspunsurile au fost în favoarea lui Nicușor Dan care este în fața Gabrielei Firea cu 9 procente.

Sondaj INSCOP: Problemele Bucureștiului care vor trebui rezolvate în viitor

În cadrul chestionarului telefonic, cele 1.120 de persoane majore cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul București au avut de răspuns și la întrebări legate de problemele Capitalei.

Conform sondajului, printre cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

56,1% dintre persoanele chestionate au răspuns că direcția în care se îndreaptă Capitala este una greșită și 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine.

Procentul persoanelor care au răspuns că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Reacția Gabrielei Firea: Și Domnul Dragnea se lauda cu procente uriașe în sondaje

Totuși, Gabriela Firea nu este speriată de acest sondaj, comparându-l pe adversarul politic Nicușor Dan cu Liviu Dragnea care conducea în sondajele de dinainte de alegerile europarlamentare, care s-au dovedit a fi o înfrângere pentru PSD:

„Nu mă bat cu nimeni în sondaje. Și Domnul Dragnea se lauda cu procente uriașe în sondaje cu 3 luni înainte de europarlamentare iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate. Cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului. Am convingerea că bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace. PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni, din Capitală, prin majoritatea din Consiliul general. Investiții pe care eu le-am deblocat și finalizat”, a spus Gabriela Firea.

×
GÂNDUL LIVE 13 august

Urmăriți GÂNDUL LIVELovitură data clanului Duduianu. Frații lui Emi Pian, Ciprian și Grațian, au fost reținuți de polițiști sub acuzația de tentativă de omor https://bit.ly/33VTToYVictor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și medicul Virgil Musta, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 13 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide