ALEGERI LOCALE. Victor Ponta: Mama mea, care e un barometru important pe zona politică, mi-a spus «Eu cred că îl votez pe Nicușor Dan». Acum are îndoieli

ALEGERI LOCALE. Victor Ponta: Mama mea, care e un barometru important pe zona politică, mi-a spus «Eu cred că îl votez pe Nicușor Dan». Acum are îndoieli
Victor Ponta, despre o discuție avută cu personalul unui restaurant: „E o bătaie de joc! Hai domnule, îți bați joc de mine?”
Publicat: 07/07/2020, 07:26

Victor Ponta dă asigurări că partidul pe care îl conduce, Pro România, va avea un candidat în cursa pentru alegerile locale la Primăria Genearală a Capitalei. Totuși, fostul premier nu a vorbit despre o candidatură a sa.  

„Eu n-am vorbit despre candidatura mea. Eu cred că există candidați mai buni decât mine. Eu sper să conving un om mult mai bine decât mine pentru funcția de primar general să candideze. Când spun că îmi propun sunt și foarte avansat în acest sens”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Victor Ponta: Cred că pe domnul Nicușor Dan îl va afecta foarte tare lipirea de PNL și de domnul Orban

Victor Ponta și-a prezentat părerea despre cei doi candidați: Gabriela Firea și Nicușor Dan. Liderul Pro România este de părere că asocierea lui Nicușor Dan cu Partidul Național Liberal nu este de bun augur.

„Eu cred sincer că Bucureștiul are nevoie de cineva care să se dedice doar primăriei. Din punctul ăsta de vedere cred că doamna Firea a greșit prin faptul că a rămas în continuare legată de PSD, de bătăliile interne, cred că au afectat-o foarte tare acele bătălii. Și cred că pe domnul Nicușor Dan îl va afecta foarte tare lipirea de PNL și de domnul Orban”, a declarat Victor Ponta

Victor Ponta a explicat că mama sa, trăită în București, intenționa să-l voteze pe Nicușor Dan pentru implicarea lui, dar după asocierea acestuia cu PNL, femeia are serioase îndoieli. Candidatura Pro România reprezintă o alternativă a celor două candidatui, a explicat fostul premier.

Victor Ponta: Eu zic că domnul Nicușor Dan e mai de stânga decât doamna Firea

„Vă dau un exemplu foarte concret – mama mea, care e un barometru extrem de important pe zona politică și dacă o ascultam mai des îmi era mai bine, mi-a zis: «Eu cred că îl votez pe Nicușor Dan». N-am vrut să îi spun nu sau da, dar întreb de ce. «Păi, uite, noi toți de pe strada noastră ne-am strâns să protestăm pentru faptul că se face o construcție ilegală. Nu ne-a băgat nimeni în seamă, nici primarul în funcție de sector. A venit Nicușor Dan, a fost alături de noi, a zis că face o acțiune». Zic da, uite, are un argument, un om, mama trăită în București 70 de ani. După care m-a întrebat acum: «Dar știi, blocul ăla ilegal era al unei doamne deputat de la PNL. Acum, Nicușor Dan dacă mai vine primar, mai poate să zică ceva de doamna deputat PNL?» Nu știu, dar cred că e o pierdere pentru Nicușor Dan, nu îl ajută asocierea cu Orban și cu PNL, ci mai degrabă îl trage în jos. Dacă în combinația asta apare și Traian Băsescu, nemuritorul Petrov, cu securiști, cu șpăgari, cu… Cred că îl va dezavantaja. Și atunci oamenii caută o alternativă la cele două candidaturi, asta este ideea candidaturii Pro România și mergem până la capăt.

Acum, sincer, dacă vă uitați la cei doi candidați, care-i de stânga, care-i de dreapta? Eu zic că domnul Nicușor Dan e mai de stânga decât doamna Firea. Ca profil politic, ca mod de gândire, nu o spun de rău. Eu cred că un primar trebuie să fie și de stânga și de dreapta, nu trebuie să fie ideologic, trebuie să aibă o viziune.”, a spus Victor Ponta.