• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Președintele Băsescu a votat „pentru continuitate în drumul spre Vest”. GALERIE FOTO

Șeful statului...

Președintele Traian Băsescu a votat, duminică, la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012,  împreună cu soția și fiica cea mică, menționând că a votat pentru continuitate spre Vest, că a găsit drumul spre București, din Predeal, ca fiind „acceptabil” și precizând că cei care vor să voteze o pot face, în ciuda condițiilor meteo.

El a sosit la secția de votare din Liceul Xenopol în jurul orei 12.00, împreună cu soția sa, Maria, și cu fiica cea mică, Elena, fiind întâmpinat de un grup de susținători, care l-au aplaudat și i-au scandat numele.

Întrebat, după intrarea în liceu, în timp ce se îndrepta spre secția de vot, cum a fost drumul de întoarcere spre București de la Predeal, Băsescu a răspuns: „Acceptabil”.

„Nu vreau ca țara mea, țara noastră, să fie în zona gri, în care nu știm dacă prioritatea este spre Bruxelles sau spre Moscova, spre Washington sau spre Beijing”, a spus Traian Băsescu după ce a votat, menționând că a votat pentru „continuitate spre Vest”.

Președintele a menționat că putem fi „prieteni foarte buni cu Rusia și China”, dar drumul României este spre UE și America.

Legat de numele viitorului premier, Băsescu a spus că va vedea după încheierea alegerilor. „Cu Călin Popescu Tăriceanu nu am dubii (legat de drumul spre Vest), chiar dacă m-am certat cu el. Cu alții am dubii. Uitați-vă că de 6 luni creăm dubii, ne certăm cu Bruxelles, ne certăm cu Departamentul de Stat al SUA”, a declarat Băsescu.

Răspunzând unei întrebări, el a spus râzând că încă nu a primit încă de la soție o lista de cumpărături, astfel încât nu știe dacă va merge sau nu la un supermarket.

„Eu sunt convins că toți cei care vor să voteze, poa’ să ningă, poa’ să plouă, se duc la vot”, a mai spus Băsescu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. REZULTATE și EXIT POLL. HARTA INTERACTIVĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Lista secțiilor de votare închise și a drumurilor blocate din cauza zăpezii și a viscolului

Inchide