• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Un bărbat de aproape 101 ani a votat la Pitești, fiind primit cu aplauze de cei din secția de votare

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Un bărbat de aproape 101 ani a votat la Pitești, fiind primit cu aplauze de cei din secția de votare
Un bărbat în vârstă de aproape 101 ani, din Pitești, a votat duminică la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012, fiind primit cu aplauze de cei din secția de votare, și a declarat că votează de când avea 21 de ani, spunând că românii trebuie să iasă la vot pentru ca majoritatea să decidă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un bărbat în vârstă de aproape 101 ani, din Pitești, a votat duminică la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012, fiind primit cu aplauze de cei din secția de votare, și a declarat că votează de când avea 21 de ani, spunând că  românii trebuie să iasă la vot pentru ca majoritatea să decidă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a votat la secția 14 din Pitești, venind însoțit de fiica și de nepoata sa.

El nu s-a regăsit pe lista de vot, însă a fost trecut pe o listă suplimentară, spunând că a votat de foarte multe ori în viață.

„Am fost primit cu aplauze de cei din secție, așa s-a întâmplat și în vară la referendum. Sunt sănătos, am venit cu drag, eu de la 21 de ani tot votez, am votat de multe ori, cu excepția perioadei celor 13 ani de pușcărie politică și am asistat la cea mai mare fraudă electorală, cea din 1946, când s-a votat mult pentru țărăniști, dar s-a făcut fraudă mare. Am mai spus-o, s-a făcut și un cântec: «foaie verde de cicoare/votăm ochi și din urnă iese soare». Practic, 70 la sută au votat cu țărăniștii și-au ieșit 96 la sută comuniștii”, a declarat Alexandru Zamfirescu.

Fost deținut politic, Alexandru Zamfirescu are 100 de ani și jumătate și spune că românii trebuie să iasă la vot pentru ca majoritatea să decidă, mărturisind că pentru crezurile sale a stat 13 ani în temnițele comuniste.

„Ăsta sunt eu la aproape 101 ani, am 100 de ani și jumătate. Duc și am dus mereu o viață liniștită, am fost pe front, am făcut pușcărie ca deținut politic în temnița comunistă”, a spus Alexandru Zamfirescu.

Fiica lui Alexandru Zamfirescu are aproape 80 de ani și spune că tatăl ei este „un român de ispravă, un exemplu pentru această țară”.

„Arată perfect, uitați-vă și dumneavoastră parcă are 60 de ani, iar mulți spun, dându-și coate, «uite-l și pe nea Sandu, cu soția». Dar eu sunt fiica, este extraordinar. Este coerent, vesel, a fost atent la toate detaliile, buletin de vot, ștampilă, loc de semnătură, dar și la faptul de a-și lua înapoi cartea de identitate, valabilă până în 2072. Nu a fost bolnav, nu știe ce e aia durere de spate, de picioare, n-a făcut o injecție, n-a luat o aspirină. În peste sută de ani a învățat pe toată lumea numai de bine. Este un român de ispravă, un exemplu pentru această țară”, a declarat fiica lui Alexandru Zamfirescu, Măndica Duca.

La plecare din secția de votare din Pitești, bărbatul de aproape 101 de ani a fost din nou felicitat și aplaudat de cei prezenți în secția de votare, iar Alexandru Zamfirescu spune că este nerăbdător să vină și la următoarele alegeri.

Bătrânul a votat și la referendumul din 29 iulie, când a venit, de asemenea, însoțit de fiica sa.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. REZULTATE și EXIT POLL. HARTA INTERACTIVĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. EXIT POLL și informații în timp real

Inchide