ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Rezultatele FINALE ale alegerilor după numărătoarea paralelă a ACL. Care este diferența Ponta – Iohannis. Cum s-a votat în Capitală

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Rezultatele FINALE ale alegerilor după numărătoarea paralelă a ACL. Care este diferența Ponta - Iohannis. Cum s-a votat în Capitală
Publicat: 03/11/2014, 05:03

UPDATE 03.20: 860.000 de voturi îi departajează în final, după primul tur de scrutin, pe Victor Ponta și pe Klaus Iohannis arată numărătoarea paralelă a ACL. După centralizarea proceselor verbale din 98,68% dintre secții, Victor Ponta rămâne cu 40,6 %, luând 3.788.645, în timp ce Klaus Iohannis obține 30,2%, cu 2.820.587 din voturi.

Tras în jos, față de așteptările inițiale (31-32%) de scorurile din patru județe considerate fiefuri PNL (Călărași, Hunedoara, Giurgiu și Botoșani), Klaus Iohannis a plecat de la sediul de campanie al ACL, la finalul numărătorii paralele, fără a face niciun comentariu.

Un avantaj al lui Victor Ponta pentru turul al doilea este clasarea aliatului său, Călin Popescu Tăriceanu, pe locul al treilea, cu 5,39% din voturi. Tăriceanu este urmat de Elena Udrea, cu 5,17% și de Monica Macovei, cu 4,34% la nivel național.

Dan Diaconescu este pe locul al șaselea, cu 4,04%.

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor a obținut 3,51%, Corneliu Vadim Tudor a primit 3,69% din voturi, Teodor Meleșcanu 1,1%, ceilalți 5 rămânând sub 1%.

UPDATE 03.20 La finalul numărării voturilor din România, Victor Ponta a obținut, după centralizarea ACL, 40,4%, iar Iohannis se află la 30,2%. Ceea ce l-a tras în jos pe Klaus Iohannis față de rezultatul estimat inițial au fost scorurile slabe obținute în patru județe considerate fiefuri PNL.

UPDATE 02.30 Scorul obținut de Victor Ponta în primul tur de scrutin a atins pragul de 40,2% după numărarea voturilor din 95% din secțiile din țară. Iohanis are 30,5%, pe locul al treilea situându-se Tăriceanu, cu 5,3%.

Numărătoarea paralelă a PDL include la acest moment doar un sfert (aproximativ 70) din secțiile de votare din străinătate.

UPDATE 01:50 Diferența dintre Ponta și Iohannis este de 9% după centralizarea a 86% dintre procesele verbale. Ponta are 39%, iar Iohannis 30%.

UPDATE 01:00 Centralizarea a jumătate dintre voturile din Capitală arată că bucureștenii au votat relativ echilibrat, Ponta având în acest moment 31%, iar Iohannis 28%. Singurul sector în care candidatul ACL a câștigat este însă sectorul 1, în sectorul 6 pierzând la mică distanță în fața lui Ponta. Un scor foarte bun în București a obținut și Monica Macovei, votată în mai multe sectoare în procent de 12%.

În țară, cel mai bun rezultat al lui Iohannis a fost centralizat la Sibiu – 70%. În fața lui Ponta, candidatul ACL s-a aflat și în Alba, Arad, Cluj, Satu Mare.

UPDATE 01:00 Potrivit secretarului general al PDL, Gheorghe Flutur, ACL a centralizat, până la această oră, 59,78% dintre procesele verbale (11.226 de secții). Rezultatele în acest moment arată că Victor Ponta are 37,85%, Klaus Iohannis 31,94%, Monica Macovei 4,53%, Elena Udrea 5,07%, Călin Popescu Tăriceanu, 5,63%, Kelemen Hunor 4,34%, Corneliu Vadim Tudor 3,59%, Teodor Meleșcanu 1,15%, Dan Diaconescu 3,68%, iar ceilalți au obținut sub 1%.

„Estimăm că echipele din teritoriu vor finaliza în aproximativ o oră și jumătate centralizarea”, a spus Flutur. Cât despre diferența dintre scorurile anunțate de PSD și cele centralizate în Modrogan, liderii ACL susțin că acestea vin din metoda aplicată de fiecare partid: „Noi nu lucrăm cu SMS-uri, lucrăm cu procese din secțiile de votare”

UPDATE 00:44 Diferența dintre primii doi clasați este de &5 după centralizarea a 56% dintre procesele verbale: Ponta are 38,35%, iar Iohannis 31,44%. Pe locul al treilea se află Tăriceanu cu 5,6%.

UPDATE 00.00: După centralizarea a 40% dintre procesele verbale, Ponta are 37,5%, Iohannis 32,8%, Macovei 4,34%, Udrea 5,14% și Tăriceanu 5,71%.

În diaspora, primele date neoficiale arată astfel: Iohannis – 42,7%, Macovei – 24,5%, Ponta – 12,9% (15% din secții).


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La scurt timp după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, așteptate în sediul PNL, liderii ACL s-au mutat în Modrogan 22, la sediul de campanie, pentru numărătoarea paralelă a voturilor. Sistemul este același cu cel patentat de PDL din 2004 încoace. Fiecare reprezentant al AACL din secțiile de votare preia din procesul verbal, după ce acesta se semnează, rezultatele alegerilor și le comunică filialei județene. Din sediul central de campanie, Vasile Blaga intră pe parcursul nopții în teleconferință cu liderii din județe, introducănd într-o bază de date, în Excel, numărul de secții din care provin procesele verbale, județul și numărul de voturi obținut de fiecare candidat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Astfel, după numărarea a numai 1007 secții de votare, reprezentând 5,34% din total, centralizarea la start este următoarea: Victor Ponta – 38,42%, Klaus Iohannis – 33,37%, Călin Popescu Tăriceanu 5,33%, Elena Udrea – 4.85%, Kelemen Hunor – 4,32%, Dan Diaconescu – 4,01%, Monica Macovei – 3,36%, Corneliu Vadim Tudor 3,36%, restul candidaților acumulând sub 1% din voturi fiecare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Gândul va transmite, din oră în oră, rezultatele numărătorii paralele a ACL. La masa centralizarii neoficiale a rezultatelor au ajuns până acum secretarii generali ai celor două partide, Marian Petrache și Gheorghe Flutur, șeful de campanie, Vasile Blaga, Adrian Videanu, cel care a „patentat” sistemul, dar și consilierul de imagine al lui Klaus Iohannis, Felix Tătaru. Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a fost, în jurul orei 22.30, în trecere prin sediul de campanie, retrăgându-se apoi într-un birou din sediul central din Modrogan 1.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ultimele runde electorale au credibilizat numătătoarea paralelă după acest sistem, rezultatele fiind, atât la alegerile prezidențiale din 2009 cât și la cele parlamentare din 2008, cvasi-identice cu cele oficiale, cu toate că exit-poll-urile indicau un alt trend. Numărătoarea PDL a fost confirmată de asemenea de rezultatele oficiale în mai, la europarlamentare, dar și în decembrie 2012, la scrutinul general, la care PDL a pierdut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”