Alegeri prezidențiale 2019 | 298.473 de alegători au votat în străinătate la alegerile prezidențiale până la ora 07.00 | Orban, în vizită la MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare

Alegeri prezidențiale 2019 | 298.473 de alegători au votat în străinătate la alegerile prezidențiale până la ora 07.00 | Orban, în vizită la MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare
Publicat: 10/11/2019, 07:37

ORA 07:00Până la ora 07.00 au votat 298.473 de alegători în străinătate

Peste 298.000 de alegători au votat în străinătate la alegerile prezidențiale până duminică la ora 07.00, dintre care 273.284 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanți pe listă corespondență, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

ORA 21:03 Până la ora 21.00 au votat 285.078 de alegători în străinătate

Peste 285.000 de alegători au votat în străinătate la alegerile prezidențiale până la ora 21.00, din care 259.889 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanți pe listă corespondență, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

ORA 18:20 Votul în Diaspora continuă în 816 secții din Asia, Europa, Africa și America

Cea de-a doua zi a votului în străinătate pentru alegerea Președintelui României continuă în 816 secții de votare din Asia, Europa, Africa și America.

La ora 17.00 (ora României) 187.671 de cetățeni români își exercitaseră dreptul de vot la secția de votare.

A doua zi de vot în străinătate s-a încheiat deja în: Australia, China, Filipine, India, Japonia, Kazahstan, Malaysia, Noua Zeelandă, Republica Indonezia, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Sri Lanka și Vietnam.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate a început vineri, 8 noiembrie, iar cetățenii români din străinătate pot în continuare să își exercite dreptul de vot la acest scrutin sâmbătă și duminică, în intervalul 7.00-21.00 (ore locale).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor români aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de duminică, transmite sursa citată.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.

ORA 17:20 Până la ora 17.00 au votat 213.155 de alegători în străinătate

Până la ora 17.00 au votat 213.155 de alegători în străinătate.

Un număr de 838 de secții de votare au fost organizate în străinătate, potrivit BEC.

Cea mai mare prezență la vot a fost la o secție din Chișinău, 1.760 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare a fost și la secțiile din Londra ;i Bruxelles.

La polul opus, o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Solotvino (Ucraina) au votat trei români.

ORA 15:45 Peste178.765 de români au votatpână sâmbătă la ora 15:00

Numărul românilor care au votat până sâmbătă la ora 15:00 în diaspora l-a depășit pe cel din turul 1 al prezidențialelor din 2014. În turul I al alegerilor prezidențiale din 2014 au votat 161.262 de români din străinătate

Ora 14:50 Premierul Orban, în vizită la MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare în Diaspora: Au mai apărut mici situații

Premierul Ludovic Orban a mers, sâmbătă, la sediul MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare în străinătate, el afirmând că „din fericire, procesul decurge în bune condiții”, deși au apărut și „mici situații” în privința înlocuirii unor delegați din secțiile de votare.

„Am venit să facem o evaluare a modului în care decurge procesul de votare la secțiile de votare din străinătate și să vedem dacă mai sunt necesare măsuri în cazul în care mai apar situații în care reclamă decizii rapide pentru a asigura condițiile de desfășurare cele mai bune. Din fericire, procesul decurge în bune condiții. Modificările la lege sunt modificări dau rezultate”, a declarat Ludovic Orban.

Citește continuarea…

Ora 13:00Până la ora 13.00 au votat 147.852 de alegători în străinătate

Aproape 148.000 de alegători au votat în străinătate, până la ora 13.00, din care 122.663 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanți pe listă corespondență, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

Până la ora 13.00 au votat 147.852 de alegători în străinătate.

Un număr de 838 de secții de votare au fost organizate în străinătate, potrivit BEC.

Cea mai mare prezență la vot este la o secție din Chișinău, 1.289 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare a fost și la secțiile din Bruxelles și Londra.

La polul opus, o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Solotvino (Ucraina) au votat doi români.

Ora 10:40Siegfried Mureșan a votat la Berlin: În urmă cu exact 30 de ani a căzut Zidul Berlinului

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a votat pentru alegerile prezidențiale, sâmbătă, la Ambasada României din Berlin, el precizând că a ales această secție deoarece în urmă cu 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a avut loc dărâmarea Zidului Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului în România.

„Am ales să votez la Berlin din următorul motiv – astăzi este 9 noiembrie, iar în urmă cu exact 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a căzut Zidul Berlinului, iar căderea Zidului Berlinului a reprezentat și pentru noi, pentru România calea spre libertate, spre democrație, spre Europa. Vrem o Românie europeană, vrem o Românie bine condusă, vrem o Românie în care școlile să fie ca în Europa, spitalele să fie ca în Europa, autostrăzile să fie ca în Europa. Tocmai pentru a arăta importanța momentului 9 noiembrie 1989, când a căzut Zidul Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului, a permis Revoluția română, de aceea am ales să votez la Berlin”, a declarat Siegfried Mureșan după ce a votat.

El a făcut un apel la românii din Diasporă să voteze, afirmând că este „rapid, simplu și nu sunt cozi”.

Mureșan a mai precizat că în cursul serii se întoarce la București, pentru ca duminică să fie alături de colegii săi de partid.

Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și exercita dreptul la scrutinul prezidențial din acest an la secțiile de votare.

Știre inițală

Un număr de 838 de secții de votare au fost organizate în străinătate, potrivit BEC.

Cea mai mare prezență la vot este la o secție din Chișinău, 832 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul.

Prezență mare a fost și la secțiile din Bruxelles și Londra.

La polul opus, la două secții de votare, una din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) și una din Khartoum (Sudan), nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Ashabat (Turkmenistan) a votat un singur român.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri