Alfred Simonis: Iohannis are „obligația” să propună un premier de la PSD!

Alfred Simonis: Iohannis are „obligația” să propună un premier de la PSD!
Alfred Simonis: Iohannis are „obligația” să propună un premier de la PSD!
Publicat: 07/12/2020, 06:33

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, care a candidat din partea partidului pentru un nou mandat, a spus, duminică seara, după închiderea urnelor de votare, că dacă numărătoarea voturilor va confirma victoria PSD, Klaus Iohannis are „OBLIGAȚIA” de a propune un premier PSD.

„Din punctul meu de vedere, obligaţia preşedintelui este de a desemna, dacă numărătoarea va confirma scorurile afişate, ca primă opţiune a dânsului să fie PSD pentru propunerea de prim ministru. În democraţie, partidul care câştigă alegerile trebuie să fie prima opţiune a oricărui preşedinte de a forma guvernul, să i se atribuie mandatul de premier interimar care să încerce să-şi configureze o majoritate. În cazul în care acesta nu reuşeşte, să treacă la partidul plasat pe locul doi”, a declarat Simonis, la sediul PSD.

Simonis: Românii, „iritați” de modul în care Iohannis & Orban au condus țara de mai bine de un an

Liderul PSD Timiş a mai precizat că cifrele date de exit poll-uri sunt „greu de întors în urma numărătorii voturilor”. „Scorul l-aş comenta astfel: cred că specialiştii şi soluţiile pe care PSD le-a pus la dispoziţia românilor în această perioadă, precum şi reformele, schimbările care s-au produs în PSD au fost bine recepţionate de electorat. Cred de asemenea că modul haotic în care Ludovic Orban şi guvernul liberal au gestionat ţara de mai bine de un an, dar şi un preşedinte (Klaus Iohannis, n.r.) haotic şi agresiv, care a făcut campanie pe faţă PNL, i-a iritat pe români şi a făcut ca intenţia de vot a PNL să scadă”, a mai declarat Simonis.

Alexandru Rafila ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de premier, spune Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat la postul public de televiziune că reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de premier. Potrivit primelor rezultate ale exit-poll-ului, PSD conduce în urma alegerilor cu 30,5%. Ciolacu spune că PSD așteaptă numărătoarea oficiale și cea paralelă și că social-democrații s-au pregătit pentru a preveni fraudarea cu un soft special de numărătoare paralelă a voturilor.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult