Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților: Coaliția de guvernare are cu totul și cu totul alte obiective decât primăriile

Publicat: 23/02/2024, 15:02
Actualizat: 23/02/2024, 15:23

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat că în momentul de față se lucrează la listele comune PSD-PNL pentru europarlamentare, iar în teritoriu încă se discută dacă vor exista candidați comuni ai celor două partide. Cel puțin nu în județul Timiș,  unde el și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale în județul Timiș.  

La alegerile locale nu există înțelegere în acest moment între PSD și PNL în niciun județ. Faptul că niște oameni în urma unor ani de factură între administrație locală și administrație județeană au luat acestă decizie nu poate decât să mă bucure și să fiu plin de speranțe că în viitor vom face mult mai multe lucruri împreună. Suntem într-o formulă atipică în Timiș de aproape trei ani suntem tot la guvernare împreună. Veți vedea în zilele următoare primari PNL și a altor partide care vă vor spune că singura ușa deschisă a fost la PSD în acești ani pentru orice problemă indiferent de culoarea politică a primarilor. Nu e vina noastră că o adunătură de incompetenți au condus județul Timiș și partidul concurent și au ajuns în punctul în care și-au dorit să plece de acolo. Nu are nicio legătură guvernarea. Știți relațiile noastre reci între PNL și PSD la nivel local. Ce se întâmplă la nivelul Coaliției, asumarea unui angajament pro-european, a unei liste comune pentru Parlamentul European nu impactează aproape deloc alegerile locale, a declarat șeful PSD Timiș, Alfred Simonis.

Președintele interimar al Cameri Deputaților mai spune că la nivelul județului Timiș există multe probleme de comunicare cu conducerea liberală.

Alfred Simonis va vota ca și toți ceilalți colegi ai mei, cred, cu candidatul partidului social-democrat. … Știți că partidele sunt conduse de oameni. Fiecare partid are oameni buni și mai puțini buni. Întâmplarea face că la Timiș cei de la PNL să fie mai puțini buni. Nu e vina mea, nu e vina noastră că nu găsim cale de comunicare, nu e vina celor doi primari de la PNL și a altora că în trei ani și jumătate de când au câștigat alegerile în Timiș nu au reușit să găsească punți de comunicare cu conducerea partidului național liberal, a mai spus șeful PSD Timiș

Simonis spune că PSD și PNL au reușit să aibă o guvernare bună și să ofere stabilitate.

Coaliția de guvernare are cu totul și cu totul alte obiective decât primăriile din comune, oraș sau consilii județene, are treabă cu Guvernarea României și ne place, nu ne place în acești doi ani și jumătate a existat stabilitate. Anumite proiecte s-au deblocat, bineînțeles că se poate mai bine de fiecare dată, dar România are nevoie de stabilitate în acest moment și Guvernarea aduce stabilitate. Lista comună de la europarlamentare este despre acest lucru, despre stabilitate, un parcurs pro-european, pro-Occidental al României, față de extremism, sovietism și alte curente prezente pe scena politică românească, a mai spus Alfred Simonis.

Șeful PSD Timiș a spus că nu va susține un candidat al PNL în județul în care este deputat și că este nevoie de un candidat al PSD care să realizeze proiectele începute în județ.

Cu siguranță PSD Timiș nu va susține doi candidați ai PNL la funcția de primar și președinte al CJ Timiș ca să fie clar, apropo de visele pe care le avea domnul Nica în urmă cu ceva timp, între timp s-au estompat. În ceea ce privește declarațiile, nu am văzut pe nimeni să spună că unii sunt nenorociți și alții sunt nu știu cum. Eu îmi doresc să continuăm proiectele pe care le avem în județul Timiș. În acești ani de zile și în următorii vor intra sume imense de bani în urma proiectelor pe care am reușit să le accesăm și să obținem finanțarea pentru ele, că vorbim de Institutul Oncologic care se va debloca în perioada următoare, că vorbim despre stadionul Dan Păltinușanu cu care avansăm, în fiecare săptămână mai obținem o victorie, că vorbim de centura de sud sau cea de vest, că vorbim de gară, că vorbim de aeroport care va fi inaugurat la finalul lunii viitoare, că vorbim de cale ferate, miliarde de euro investiții în județul Timiș care au venit din surse guvernamentale în urma unor lupte.

Întrebat dacă o eventuală candidatură la șefia CJ Timiș ar fi un regres sau un sacrificiu, Alfred Simonis a răspuns:

Pentru un timișean, cea mai mare onoare pe care poate să o aibă este aceea de a conduce de a fi primar, în municipiu, reședință de județului în care sunt născuți sau al CJ Timiș. Nu poate fi considerat un sacrificiu sau un regres în niciun fel. E un regres din punct de vedere al rangului dacă doriți. Ar fi o onoare pentru mine să pot ocupa una din cele două funcții și să își dorească timișorenii sau timișenii să mă voteze într-o astfel de funcție, necontând rangul. Pot să vă spun în schimb că Timișul are nevoie de oameni capabili și la nivelul administrației locale pentru a duce mai departe la bun sfârșit sumele de bani pe care le-am adus în Timiș, pentru că dacă vom continua cu incompetenți îmi veți reproșa mie că degeaba am adus finanțarea că nu s-a făcut proeictul. E nevoie ca după 33 de ani de la revoluție timișenii să se întrebe dacă nu cumva a venit momentul să încerce și cu PSD dacă doriți, pentru că am văzut cum a fost cu ceilalți, a încheiat Simonis.

CITEȘTE ȘI

Candidatul ANONIM la președinție / H.D. Hartmann: O femeie care are capacitatea ca în primele săptămâni să fie înjurată, apoi să dea lecții fiecăruia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto