Ambasadorul SUA, fotografiat cu steagul Ținutului Secuiesc: Singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii și cel al României

Ambasadorul SUA, fotografiat cu steagul Ținutului Secuiesc: Singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii și cel al României
Ambasada SUA la București a precizat, miercuri, referitor la o fotografie în care apare ambasadorul Hans Klemm cu steagul secuiesc, în timpul unei vizite în județul Covasna, că acesta este reprezentantul SUA în "întreaga Românie" și că țara sa sprijină consolidarea instituțiilor democratice prin participarea tuturor segmentelor societății. La rândul său, MAE a precizat că „a discutat" cu Ambasada SUA legat de acest subiect și arată că deși vizita lui Klemm este un lucru absolut normal, ea trebuie să țină seama de „posibilitatea existenței unor sensibilități". La scurt timp a venit și o reacție din partea ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a declarat că singurele steaguri importante pentru el sunt cele ale SUA și ale României și că a acceptat să apară într-o fotografie ținând steagul secuiesc "din politețe".

Hans Klemm a afirmat, miercuri, la Craiova, că a acceptat să apară în fotografia respectivă „din politețe”, dar și pentru a nu exista vreun dubiu în privința angajamentului SUA față se parteneriatul strategic cu România.

„Misiunea mea este să întăresc parteneriatul strategic al Statelor Unite ale Americii și României și relațiile dintre cele două țări. Ca parte a acestei misiuni, călătoresc în țară. Astăzi sunt în Craiova, ieri am fost în Covasna, iar luni în Harghita. Unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit în Covasna mi-au cerut să fac o fotografie cu ei. Dar pot să vă asigur, ca ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, că singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii și cel al României”, a spus Hans Klemm.

Întrebat de ce a acceptat să facă acea fotografie, Klemm a răspuns: „Am fost politicos”.

De asemenea, ambasadorul a declarat că a avut o discuție, la telefon, cu ministrul de Externe.

„M-a încurajat să vin la Craiova și să explic aici opinia mea legată de acea fotografie. Nu ar trebuie să existe niciun dubiu în privința angajamentului nostru față de parteneriatul strategic pe care îl avem cu România”, a afirmat ambasadorul SUA.

Declarația sa vine după ce Ambasada SUA a precizat, la solicitarea Mediafax, că Statele Unite, în calitate de aliat și partener strategic al României SUA, „sprijină și aplaudă democrația din România și eforturile României de a-și consolida instituțiile democratice prin participarea deplină și egală a tuturor segmentelor societății”.

„Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătorește periodic prin țară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societății românești”, a precizat Ambasada SUA.

MAE a precizat de asemenea că a avut „o discuție cu Ambasada SUA” legat de acest subiect.

„Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului cu privire la realitățile din statul de reședință și de a avea un dialog cu autoritățile locale. Suntem convinși că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităților din România în ceea ce privește drepturile de care se bucură persoanele aparținând minorităților naționale și modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie. Asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități”, arată MAE într-un comunicat de presă.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost fotografiat ținând steagul secuiesc, în timpul vizitei în Covasna, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spunând că l-a întrebat pe reprezentantul SUA dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condițiile confiscării bunurilor bisericești.

Pe pagina de Facebook a edilului a fost postată și o fotografie în care apare și ambasadorul Hans Klemm ținând un steag secuiesc. „Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunității secuiești, steag care a devenit și simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască. Menționez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul”, este mesajul care însoțește fotografia.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a inaugurat pe 13 septembrie cel de-al nouălea Raft american American/ Shelf, cuprinzând lucrări de referință la Biblioteca Județeană „Bod Péter” Covasna, oferind donația de carte lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide