Ambasadorul SUA: Guvernele vin și se duc, important este parteneriatul româno-american, care va dăinui

Ambasadorul SUA: Guvernele vin și se duc, important este parteneriatul româno-american, care va dăinui
Publicat: 08/08/2012, 15:10
Actualizat: 29/07/2014, 21:29

Ambasadorul SUA la București, Mark Gittenstein, a declarat, miercuri, că atât în România, cât și în SUA „guvernele vin și pleacă”, importantă fiind însă relația de parteneriat dintre cele două țări, care va dăinui pentru totdeauna și care nu poate fi distrusă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mark Gittenstein a declarat, miercuri, la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde a asistat la o demonstrație din cadrul unui exercițiu militar româno-american, că militarii români și americani se antrenează împreună, luptă împreună în Irak și Afganistan și mor împreună.

„Vreau să spun tuturor că ceea ce este special azi (miercuri – n.r.), la acest exercițiu, nu este tehnologia americană și nici armamentul sofisticat, ci faptul că un număr de 335 de militari americani și români se antrenează împreună, împărtășesc idei și clădesc un parteneriat. Guvernele vin și pleacă, atât în România, cât și în SUA, dar ceea ce este important este ce se întâmplă cu acești militari, construind o relație de parteneriat între români și americani, între cele două țări, care va dăinui pentru totdeauna și care nu poate fi distrusă. Ne antrenăm împreună, aici, la Câmpia Turzii, luptăm împreună cu militarii români în Irak și Afganistan și murim împreună”, a spus diplomatul american.

El a citat din piesa „Henric al V-lea” de William Shakespeare și le-a transmis militarilor români că sunt „frații lui”, așa cum a făcut și în urmă cu trei ani.

„Henric al V-lea le-a spus soldaților lui «Cel care își varsă sângele împreună cu mine azi este fratele meu». Asta simt față de români, sunteți frații mei și surorile mele, iar relațiile dintre noi vor dăinui pentru totdeauna”, a încheiat Mark Gittenstein.

Ambasadorul SUA la București, Mark Gittenstein, a participat, miercuri, alături de ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, la o demonstrație din cadrul exercițiului bilateral româno-american „Dacian Viper 2012”, care se desfășoară la Flotila 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase