Antonescu îi răspunde lui Ponta: „PNL IA DECIZIA CÂND VREA, nu astăzi. Ilie Sârbu ar trebui să fie șeful comisiei pentru Băsescu”. REACȚIA PREMIERULUI:”Cred că e o glumă”

Antonescu îi răspunde lui Ponta: PNL IA DECIZIA CÂND VREA, nu astăzi. Ilie Sârbu ar trebui să fie șeful comisiei pentru Băsescu. REACȚIA PREMIERULUI:Cred că e o glumă
Publicat: 21/11/2013, 15:58
Actualizat: 23/05/2015, 02:27

Președintele PNL, Crin Antonescu, îi răspunde lui Victor Ponta: decizia liberalilor privind comisia pentru terenul lui Băsescu nu va fi luată astăzi. La scurt timp după conferința de presă președintele PNL și ministrul de Interne, Radu Stroe s-au dus la Guvern pentru a discuta cu premierul Ponta.

„Decizia oficială o vom lua mâine, poimâine, numai nu azi , numai ca să creadă cineva că ar putea să ne dea ultimatumuri. PNL ia decizia când vrea”, a spus Antonescu, propunând ca la șefia comisiei să fie liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. „Cred că este o glumă”, a comentat imediat premierul Victor Ponta. Imediat, Crin Antonescu i-a replicat: „nu e o glumă, cum adică să fie o glumă, acesta este un afront la domnul Sârbu, de ce să fie o glumă, este liderul grupului PSD din Senat. Decide PSD, nu văd de ce este o glumă”.

Antonescu a precizat că nu a fost sunat marți de premierul Victor Ponta și că acesta nu putea să confunde discuția avută luni, cu un acord pentru înființarea comisiei parlamentară pentru „afacerea Călărași”. Liberalul a declarat ieri în exclusivitate pentru gândul că nu a avut vreo discuție telefonică cu premierul, deși acesta anunțase că liderul PNL și-a dat acordul pentru comisia parlamentară.

„Nu am avut până ieri după amiază nicio altă discuție, telefonică sau de alt fel, despre constituirea unei alte comisii, decât acea subcomisie. Domnul Ponta a venit la Parlament, erau doi-trei miniștri PNL care erau acolo pentru ședința de angajare a răspunderii, nu aveau cum să aibă mandat să discute despre acest lucru. Să punem adevărul la locul lui, ceea ce trebuie să fie foarte clar pentru domnul președinte al PSD domnul Victor Ponta pentru toți colegii din PSD, pentru toate posturile de televiziune, pentru toți vitejii luptei antibăsescu, PNL nu va ajunge niciodată în situația în care PNL să adopte decizii pe care alții le-au comunicat la televizor”, a fost mesajul lui Antonescu pentru Ponta și PSD.

Liderul PNL a adăugat că PSD nu poate da ultimatumuri liberalilor pe nicio temă.

„Nu a existat niciun ultimatum, nici domnul Ponta, nici cei care îl însoțeau nu au formulat așa ceva, dar ideea a fost vehiculată de mulți. Nimeni nu poate da vreun ultimatum PNL în legătură cu vreun subiect. S-a vehiculat că în PNL este o mare dezbatere, fals, că PNL nu vrea,fals, că PNL ezită, fals. PNL este un partid serios care nu ia decizii în funcție de comanda de la televizor, fie de anunțurile făcute de prietenul, premierul Ponta”, a continuat Antonescu.

Antonescu a ținut să le atragă atenția partenerilor de guvernare că dacă această comisie se va înființa, premierul și PSD trebuie să-și asume responsabilitatea.

„Dacă această comisie se termină foarte repede, să nu aud cumva, pe prietenul, colegul meu de luptă, pe colegul că e o treabă a Parlamentului, că are treabă la Guvern. Decizia oficială o vom lua mâine, poimâine, nu mai nu azi , numai ca să creadă cineva că ar putea să ne dea ultimatumuri”, a declarat președintele PNL.

Liberalul a descris situația din USL ca fiind una comică, ca „la Radio Erevan”.

„Domnul Ponta a vorbit la un moment dat despre o comisie, apoi s-a început ca la Radio Erevan, de fapt nu vorbise chiar cu liderii, vorbise cu mine, când nu a vorbit nici cu mine a spus domnul Zgonea că au fost niște liberali pe acolo. Acum au fost găsiți toți, toți am aflat, toți suntem de acord, luptăm până la capăt. Dacă unii au vrut să facă această comisie, așa ca să îl pună într-o situație dificilă pe Antonescu pentru că poate nu era atent și au apucat ei primii și de fapt nu contra lui Băsescu, eu nu pot să cred așa ceva”, a spus Antonescu.

Totodată, Antonescu a cerut demisia lui Traian Băsescu.

„Această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă, demisia lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României, acum imediat. Este o decizie care ar scuti această țară de un nou subiect jenant, o decizie care ar scuti de încă un an de război politic de tranșee în care se trage cu toate armele din dotare și care bine acestei țări nu-i face, l-ar scuti și pe președinte la finalul carierei sale de o postură jenantă. Îi cer demisia pentru că nu este acceptabil ca președintele unei țări cum este România, cu atâtea probleme, frustrări, să comunice nu știu a câta oară public ca despre o problemă importantă bunăstarea materiale a propriei sale familii, să ne spună cum de fapt a vrut să-și ia pământ, dar nu a avut bani”, a spus Antonescu

Declarațiile liberalului vin după ședința de aseara a USL, în care nu s-a ajuns la o concluzie și după ce ce premierul a anunțat că așteaptă astăzi poziția oficială a PNL. Afirmațiile lui Ponta au generat iritare printre liberali care nu privesc cu ochi buni „ultimatumul public lansat de PSD”.

Scandalul din USL pe tema comisiei parlamentară a fost declanșat după ce premierul Ponta a anunțat înființarea comisiei fără să-i consulte și pe liderii PNL, în special pe Crin Antonescu. Deși Ponta a spus marți seara că președintele PNL și-a dat acordul pentru această comisie, a fost contrazis de Crin Antonescu care a susținut în exclusivitate pentru gândul că nu a discutat cu Victor Ponta despre această comisie și nici nu și-a dat acordul.

Premierul a revenit aseară, afirmând că a fost o neînțelegeră și că discuția telefonică cu liderul PNL a avut loc luni și nu marți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control