Antonescu:Probabilitatea ca doamna Kovesi să devină șefa DNA este foarte mare. Nu îi pot da peste mână ministrului Justiției, sunt presiuni de la Bruxelles, dar premierul trebuie să acționeze

Antonescu:Probabilitatea ca doamna Kovesi să devină șefa DNA este foarte mare. Nu îi pot da peste mână ministrului Justiției, sunt presiuni de la Bruxelles, dar premierul trebuie să acționeze
Publicat: 06/10/2012, 22:35
Actualizat: 29/07/2014, 19:41

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că probabilitatea ca fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi, să devină șeful DNA „este foarte mare”. El a criticat dur activitatea comisarului european, Jose Manuel Barroso, dar și a comisarului pe Justiție, Viviane Reding, acuzându-i că fac presiuni asupra ministrului Justiției, Mona Pivniceru.

„Când o doamnă, Catherine Day, îi reproșează că nici așa nu e bine, deși vorbim despre transparență în numirea șefilor DNA și a Parchetului General, că nu s-a consultat cu foștii șefi ai Parchetelor… nu doresc să tulbur apele, dar înțelegerea noastră cu toți acești birocrați, care duc de râpă Europa, nu poate merge decât prin respectarea legilor românești. Cred că împotriva acestor presiuni, primul-ministru trebuie să acționeze”, a fost mesajul lui Crin Antonescu.

Liderul PNL a spus că nu înțelege cum a fost delegată Laura Codruța Kovesi la Bruxelles chiar de miniștrii guvernului Ponta.
„Dacă am spus foarte clar că din punctul nostru de vedere doamna Kovesi, în fruntea Parchetului General, după referendum, a acționat în mod partizan politic, iar domnul Ponta a făcut un autodenunț la Parchet, eu după ce am spus aceste lucruri nu pot fi de acord cu decizia luată”, a spus la Antena3 liberalul.

Antonescu a precizat că are o înțelegere cu ministrul Justiției, Mona Pivniceru, potrivit căreia îi va respecta toate deciziile.

„Nu pot fi de acord cu ea, pentru că atunci când noi vorbim despre implicarea Parchetului să o trimitem ca recomandare a Guvernului la Bruxelles nu este în ordine. Probabilitatea ca doamna Kovesi să devină șefa DNA este foarte mare”, a fost pronosticul lui Crin Antonescu.

Președintele PNL s-a arătat extrem de deranjat de posibila rocadă Morar – Kovesi în fruntea DNA și a Parchetului General.

„Cu bune, cu rele, ideea de rocadă, ideea domnului Băsescu, pentru că doamna Kovesi și domnul Morar au mandatele expirate, ideea de rocadă nu are cum să nu te ducă cu gândul la Moscova. Nu am ce să fac din poziția mea, nu îi dau peste mână ministrului Justiției. Toate aceste lucruri le discut cu Victor Ponta, el este într-o situație grea, încerc să-l înțeleg, cred că am fost un partener impecabil, unele lucruri le-aș face altfel. Un pasaj din postarea lui Adrian Năstase nu poate fi pus în discuție de nimeni. Acela că cei puternici nu stau de vorbă cu cei care pierd. Nu trebuie să așteptăm favoruri de la Barroso și Reding, dar România, primul-ministru trebuie să dăm și garanția că noi conducem România și nu în urma compromisuri cu serviciile, Băsescu, cei din afară”, a spus Antonescu.

El a subliniat că „nu înghite propaganda” prin care se spune că DNA și Parchetul General a acționat asupra întregului spectru politic. „Parchetul General și DNA nu au deschis dosarele oamenilor puternici apropiați de Traian Băsescu, ba chiar le-au închis. Ideea imparțialității și atacului necruțător către toate direcțiile este false, nimeni din nucleul dur al PDL nu a fost deranjat. Să nu mai vorbim prostii”, a afirmat președintele PNL.

„Victor Ponta a fost zdruncinat de socialiștii germani”

Antonescu a dezvăluit că premierul Victor Ponta a fost „destul de zdruncinat” în timpul referendumului de reacția socialiștilor germani. „De la cel mai puternic partid socialist se aștepta la un sprijin, l-a speriat și probabil că impactul își spune cuvântul”, a spus președintele PNL.

El a adăugat că nu se așteaptă la favoruri din partea domnului Barroso și a doamnei Reding, iar premierul trebuie să dea garanția că USL nu conduce România datorită unor înțelegeri, compromisuri cu serviciile secrete, Traian Băsescu și cei din afară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii