Antonescu: Scopul lui Băsescu este eliminarea mea în calitate de candidat la președinție

Antonescu: Scopul lui Băsescu este eliminarea mea în calitate de candidat la președinție
Publicat: 30/03/2014, 15:44
Actualizat: 28/09/2018, 16:15

„Pentru noi e un moment cu adevărat decisiv și suntem într-un moment atât de greu și într-un moment decisiv pentru că noi, împreună, am decis că PNL, între a deveni un partid de mâna a doua, satelit al PSD, și între a-și juca șansa extraordinară de a conduce Româna în următorii ani a ales-o pe a doua”, a afirmat Crin Antonescu în discursul său ținut duminică, la Pitești, la ședința Delegației Permanente a PNL Argeș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antonescu a afirmat în fața liberalilor argeșeni prezenți la această reuniune că mesajele date de principalele forțe politice în România la aceste alegeri europarlamentare „se învârt în jurul PNL” și că sondajele de opinie prezentate de actuala Putere politică prezintă PNL ca situându-se sub scorul real al partidului, ceea ce are ca scop „demoralizarea” susținătorilor PNL. Antonescu a afirmat că și la alegerile prezidențiale de anul acesta, la fel ca și la scrutinul din 2009 pentru Președinția României, principalul scop al lui Traian Băsescu este scoaterea sa din cursa pentru intrarea în turul al doilea al scrutinului.

Liderul PNL a spus că de data aceasta scopul președintelui Traian Băsescu este eliminarea sa din postura de candidat la Președinție, pentru ca Băsescu să se poată legitima drept liderul opoziției de dreapta într-o Românie cu președinte și premier de stânga.

„În 2009, grija principală a lui Traian Băsescu a fost aceea de a nu ajunge Antonescu în turul doi ca să se întâmple ceea ce s-a întâmplat. (…) Partid mare, care nu putea să suporte să nu dea președintele țării, PSD a făcut tot ce a putut ca să nu intre Antonescu în turul doi. (…) Care e ținta lui Traian Băsescu, ce mai poate aspira să fie? Președinte al României? Nu se poate. Nu se poate nu doar pentru că nu-i dă voie Constituția, ci pentru că n-ar mai putea obține voturile. Poate Traian Băsescu să susțină un candidat, are el un asemenea candidat și are el atâta credibilitate încât să propulseze un om care să bată PSD și să câștige Președinția României? Firește, nu. Ceea ce-i rămâne lui Traian Băsescu pentru a juca în continuare un rol major în România este să fie liderul opoziției la un președinte și la un guvern socialist, dar asta înseamnă eliminarea noastră ca partid cu adevărat puternic, eliminarea mea în calitate de candidat la președinție. Iată de ce acest foc se concentrează acum asupra noastră. Iată de ce factorul psihologic este major pentru că ei știu că acestea vor fi niște alegeri de moral, de mobilizare, că aceste alegeri vor aduce succes acelora care pun o credință, pun proiecte, apartenența la un partid politic adevărat mai presus decât promisiuni bugetare care oricum nu s-au onorat și nu se vor onora, sau promisiunile pe care le știm ale Partidului Social Democrat sau ale lui Victor Ponta”, a afirmat Crin Antonescu.

Președintele PNL a mai spus că îl întreabă multe persoane dacă „mai rezistă” sau „cât mai rezistă” și că răspunsurile sale la aceste întrebări sunt afirmative, pentru că nu poate să nu pună la bătaie „ultima picătură de energie, de încredere, de imaginație” pentru valorile pe care le promovează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”