ATAC. Victor Ponta: „Ludovic Orban şi PNL se agaţă de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi, care sunt sponsorii lor actuali”

Redactor:
Alexandru Coman
ATAC. Victor Ponta: „Ludovic Orban şi PNL se agaţă de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi, care sunt sponsorii lor actuali”
Victror Ponta, liderul Pro România

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că introducerea principiului impozitării progresive este o schimbare necesară după 15 ani de cotă unică, afirmând că premierul Ludovic Orban şi PNL „se agaţă de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi, care sunt sponsorii lor actuali”.

„Pro România a susţinut încă de la înfiinţare principiul impozitării progresive (operaţiunile financiar – bancare, capitalurile, proprietăţile suplimentare, salariile şi pensiile foarte mari, activităţile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie şi cu stimularea producţiei interne!

Un sistem modern care se aplică în toate ţările occidentale şi dezvoltate! O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică şi având în vedere gravele inegalităţi sociale şi economice pe care pandemia de coronavirus le accentuează în fiecare zi!”, a scris Victor Ponta, marți, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta: „Orban&Co susţin un sistem fiscal care se aplică în Rusia”

Potrivit lui Ponta, Ludovic Orban „se agață de cota unică”.

„Ludovic Orban şi PNL/PDL se agaţă de cota unică (introdusă de Călin Popescu-Tăriceanu în 2005) pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, pentru a păstra avantajele firmelor internaţionale în dauna firmelor româneşti, pentru a pune sarcina crizei pe umerii angajaţilor şi ai celor cu venituri mici şi medii! Orban&Co susţin un sistem fiscal care se aplică în Rusia pentru ca ‘stăpânii’ PNL să îi lase să facă orice în România cât timp nu se ating de banii lor”, a adăugat liderul Pro România.

Victor Ponta: „Cu Orban şi PNL lucrurile vor merge din ce în ce mai rău”

El a susţinut că, „fără o impozitare progresivă, România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătăţii şi educaţiei şi pentru sistemul social”.

„Azi România colectează la buget cei mai puţini bani (ca procent din PIB) din toate ţările UE. Cu Orban şi PNL lucrurile vor merge din ce în ce mai rău. Ne vom lupta cu Orban PNL/PDL pentru interesul României, pentru că noi suntem Pro România şi ţinem doar cu România”, a mai scris Ponta.

Inchide