Avertismentul Monicăi Macovei: Socialiștii vor întoarce Europa la comunism

Avertismentul Monicăi Macovei: Socialiștii vor întoarce Europa la comunism
Publicat: 19/05/2014, 15:07
Actualizat: 28/09/2018, 11:15

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că, în toamnă, Parlamentul European va alege președintele Comisiei Europene, dar candidatul anunțat de socialiști, Martin Schulz, ar reprezenta „un mare pericol și pentru România”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Știți că sunt deja candidați anunțați, pe stânga este domnul Schulz, pe dreapta este domnul Juncker, fost premier al Luxemburgului. Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz să ajungă președinte al Comisiei Europene, și pentru România, și pentru direcția vest, adică Uniunea Europeană, pentru România. (…) Gândiți-vă ce ne așteaptă dacă socialiștii vor avea o majoritate cu care să conducă Europa: ne așteaptă vremuri de teroare și întoarcerea la comunism”, a spus Macovei.

Ea a precizat că se bazează pe „fapte”, amintind că, în aprilie, când forurile europene au decis să sancționeze Federația Rusă, Martin Schulz, „șeful lui Ponta și candidatul socialiștilor la funcția de președinte al CE”, s-a declarat public împotrivă, argumentând că Europa ia gaz de la ruși.

Europarlamentarul PDL a subliniat că nu mai trebuie acceptat „acest șantaj cu gazul rusesc” și nici „vândută pe gaz rusesc libertatea” celor din Ucraina sau Republica Moldova, ci găsite alte surse sau achiziționarea de gaz din Norvegia și SUA.

„Viitorul nostru nu poate fi determinat de un șantaj permanent din partea Rusiei, cu gazul rusesc. (…) Trebuie să oprim acest șantaj cu gazul rusesc, care pur și simplu ne aduce înapoi în timp, în anii ’50. Putin a spus încă din 2005 că vrea să refacă URSS, mai departe vedem că și-a alipit Republica Crimeea, Moldova este în mare pericol, între Odessa și Tiraspol sunt numai 108 kilometri. În ultimele zile, Republica Moldova a fost amenințată că, dacă va semna acordul de asociere cu UE, va avea de suferit. Vă dau motive pentru care e prost pentru România în primul rând să câștige socialiștii. Pentru că, iată, ne duc spre ruși”, a spus Macovei.

Ea a amintit că socialiștii au refuzat să semneze o rezoluție a PE în care era criticată Rusia pentru agresiunea armată în Ucraina și care conținea prevederi favorabile Moldovei și Georgiei și că de Ziua Europei un grup apropiat președintelui PSE, Serghei Stanisev, a ars în public steagul UE.

„Deci ei sunt cu rușii, foarte pe scurt. Noi nu mai vrem cu rușii, noi am fost cu rușii și nu mai vrem cu rușii, nu vrem cu bocancul în gură, vrem democrație, vrem libertate, vrem să vorbim liber, să circulăm liber, să avem drepturi, libertăți”, a spus Macovei.

Totodată, europarlamentarul PDL a apreciat că Republica Moldova ar trebui să semneze cât mai repede acordul de asociere cu UE.

„Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că presiunile pe Moldova se vor accentua ca să nu semneze acordul de asociere. Cu cât perioada e mai lungă până la semnare, cu atât presiunile vor fi mai mari și rușii vor avea timp de presiuni și de șantaje. Vă aduc aminte că la fel au făcut și cu Ucraina, înainte de semnare au crescut presiunile foarte mult până când Ianukovici (Viktor Ianukovici – n.r.) a decis să nu mai semneze și așa a început, să-i spunem, frumoasă, dramatică revoluție din Euromaidan”, a conchis Macovei.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?