Baconschi spune că i s-au cerut 100.000 de euro pentru un loc pe lista PMP la europarlamentare

Baconschi spune că i s-au cerut 100.000 de euro pentru un loc pe lista PMP la europarlamentare
Publicat: 09/07/2014, 12:21

Baconschi a scris pe pagina sa de Facebook câteva „precizări pentru cei care susțin că intelectualii angajați politic «abandonează lupta prea ușor»”.

Astfel, el amintește că a intrat în politica internă la un an după ce a devenit ministru de Externe, adică în 2011, și că a activat în PDL, în echipa Boc.

„În 2012, am dorit să candidez la București (de unde sunt) sau într-un colegiu de diaspora (unde mă știau bine românii, după ani de lucru în favoarea comunităților noastre din Italia, Portugalia și Franța). Am fost însă refuzat și trimis să candidez la Iași. Am intrat în bătălie în ultima clipă, într-un oraș necunoscut mie, dar dominat 100% de PSD și PNL. După o lună de campanie grea, fără bani, dar activă mediatic și pe toate străzile, cartierelor muncitorești din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furioși pe PDL și fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adică 21%, cu 5 procente peste media națională a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra în Senat”, scrie Baconschi.

El menționează că următoarea bătălie a fost tot în PDL, unde a susținut moțiunea Monicăi Macovei, la congresul respectiv „reformiștii” pierzând după ce au obținut doar 5% din voturi.

„În preziua analizării în BPN al PDL a propunerii de excludere a mea din partid, am socotit că e normal să demisionez”, precizează Baconschi.

Teodor Baconschi arată că a continuat însă lupta politică, în calitate de membru fondator al PMP, unde a sperat că se vor reuni toate sau cât mai multe dintre personalitățile publice de valoare greu contestabilă, care au colaborat în timp pentru agenda reformistă a lui Traian Băsescu: un „partid altfel”, partidul așteptat de cel puțin 15% din români.

„Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu și alții prin toată țara, făcând chetă pentru plinurile de benzină. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, când s-au depus actele PMP la tribunal, până la 29 ianuarie, când partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizații și aveam 24.000 de membri, cei mai mulți oameni care nu mai fuseseră implicați în politică. Mii de km parcurși, sute de mitinguri, inteviuri și participări la emisiuni din media locală. Organizația mea, PMP sector 1, construită și ea de la zero, a obținut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe țară (14%, față de media națională de 6,2)”, scrie el.

Baconschi spune că și-a dorit să câștige un mandat de eurodeputat, fiind convins că experiența și CV-ul său l-ar ajuta să reprezinte eficient și onorabil România.

„Nu a fost să fie: plasat pe locul trei (pentru că primele două locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat și acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepreședinte al PMP (adică pe funcția deținută din august 2013) dar nici aici n-a mers: a câștigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugăminți, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (deși 90% dintre participanții la congres nu știau cine e)”, adaugă el.

Teodor Baconschi continuă: „În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăți, abuzuri, umilințe. Nu intră nici tensiunile din PMP, după ce Florin Popescu ieșise – la un prim scrutin intern – cap de listă, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruți, cu scandaluri și insulte, pentru a fi «tolerat» pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să «scot» o asemenea sumă… Nu intră nici sutele de mii de înjurături primite de la cetățenii care, pe bună dreptate iritați, m-au judecat «la pachet» cu toată «clasa politică», dominată, cum știm, de figuri agramate și/sau interlope”.

„Pot spune că am dus «luptă cea bună» cu o energie considerabilă. Mi-am sacrificat trei ani de viață cu speranțele pe care cititorii de bună credință ai acestor precizări le împărtășeau, alături de mine. Știu și admit că am făcut și greșeli: greșeli de începător, greșeli de idealist, greșeli de orgoliu rănit. Îmi cer scuze pentru aceste omenești imperfecțiuni. Nu vreau să acuz pe nimeni. «Așa a fost să fie» în circumstanțele istorice prezente”, încheie Baconschi.

Teodor Baconschi a demisionat recent din PMP. El a fost pe locul trei pe lista PMP pentru europarlamentare, însă partidul a obținut doar două mandate de eurodeputați.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”