Băsescu a scos-o la restaurant pe Udrea ca să discute despre „situația legală dificilă” a lui Iohannis. Replica liderului PNL

Băsescu a scos-o la restaurant pe Udrea ca să discute despre „situația legală dificilă a lui Iohannis. Replica liderului PNL
Publicat: 26/10/2014, 20:12
Actualizat: 29/09/2018, 01:27

„Moralitate era dacă ar fi cerut domnia sa să fie judecat. Acum poveștile cu moralitatea sunt ca acelea cu 6-7 case făcute din meditații”, a spus Băsescu, din ușa unui restaurant unde la masă cu Elena Udrea și Emil Boc s-a discutat – susține el- despre „situația legală dificilă” în care se găsește Iohannis.

Din punctul său de vedere, ar fi fost trei variante pentru rezolvarea situației de incompatibilitate a liderului PNL. „Una -să se judece înainte de depunerea candidaturilor, care ar fi fost cea mai corectă din punct de vedere al sănătății competiției politice. A doua variantă ar fi fost să se judece înainte de a se băga voturile în urnă, mai puțin bună decât prima variantă, dar mai puțin rea dacă s-ar judeca după ce se bagă voturile în urnă. Atunci, din punct de vedere politic, nu putem spune decât că justiția va vea o decizie majoră cu privire la alegeri, ceea ce este nepermis într-un stat democratic. Poporul are dreptul să decidă alesul și nu justiția”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă Iohannis nu ar beneficia de imunitate, în cazul în care ar fi ales, iar verdictul s-ar da după alegeri, cum s-a întâmplat în cazul său, în 2004, cu dosarul Flota, Traian Băsescu a precizat că se face „o confuzie”.

„Una este dosarul penal, judecata penală se suspendă în timpul mandatului unui președinte, contenciosul administrativ este cu totul altceva, iar legea incompatibilităților este ca un brici. Un dosar penal, dacă ar fi avut domnul Iohannis, se suspenda dacă ar fi devenit președinte. Contenciosul administrativ nu are procedura suspendării și problematica incompatibilității este una care nu lasă loc de nicio amânare”, a afirmat Băsescu.

Mai mult, șeful statului i-a sugerat lui Iohannis ca, după o eventuală condamnare pentru incompatibilitate, în cazul în care ar fi ales președinte, ar trebui „să abandoneze mandatul imediat”.

„Nici Ponta, nici Iohannis nu sunt oameni care să garanteze progresul României dacă devin președinți. Sunt amândoi egal imorali și egal nepotriviți pentru a conduce România.”, a mai precizat Traian Băsescu.

Iohannis: Președintele ar trebui să aibă mai multă încredere în Justiție

În replică, Klaus Iohannis a comentat că președintele ar trebui să aibă mai multă încredere în Justiție. Mai mult, el a susținut că și-ar dori ca dosarul său să se judece mai repede.

„Președintele ar trebui să aibă mai multă încredere în Justiție. Eu pot să-l liniștesc, eu am foarte multă încredere în Justiția românească și nu am niciun fel de problemă (…) Eu, sincer, m-aș bucura să se judece mai repede, ca să terminăm cu acest circ, doar că nu am considerat că e treaba mea să spun Înaltei Curți ce să facă și cum să stabilească termenele. Toate termenele au fost stabilite de Înalta Curte, independent de plăcerea sau neplăcerea provocată domnului președinte”, a spus Iohannis.

Înainte de a comenta subiectul, liderul PNL a avut un moment în care părea că nu știe despre declarațiile șefului statului.

Întrebat cum comentează declarațiile făcute de Traian Băsescu, Iohannis a răspuns printr-o întrebare: „Chiar? Dar unde a zis președintele asta?”.

„A fost o declarație după-amiază”, i-a răspuns jurnalista, în timp ce alți jurnaliști au menționat că declarațiile au fost făcute de șeful statului la „Caru” cu bere”.

„Nu, dar unde a fost?”, a insistat Iohannis, moment în care mai mulți jurnaliști au repetat că este vorba despre „Caru”cu bere”.

„Aha! Am înțeles. Nu am observat această fază”, a replicat, la rândul său Iohannis, după care a răspuns la fondul întrebării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului