Băsescu acuză Parlamentul că „a fraternizat cu clanul Bercea”

Redactor:
Anca Simina
Băsescu acuză Parlamentul că „a fraternizat cu clanul Bercea”
La o zi după ce Parlamentul a adoptat o declarație prin care i se cere demisia, președintele Traian Băsescu a replicat că Legislativul „a fraternizat cu clanul Bercea", acuzându-i pe autori că ar fi preluat doar punctele de vedere ale familiei Anghel.

Înainte de a pleca la Consiliul European de la Bruxelles, președintele Traian Băsescu a acuzat Parlamentul că „a făcut un lucru foarte grav”, o încercare „de a intimida justiția”, adoptând ieri o declarație prin care i se cere demisia, dar care, în opinia sa, „preia integral susținerile clanului Bercea”. „Discutăm de o declarație a Parlamentului care preia integral susținerile clanului Bercea și care judecă înaintea justiției. E un lucru foarte grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acțiune de intimidare a justiției”, a replicat Băsescu, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor pe această temă.

Declarația adoptată ieri de 344 de parlamentari a fost trimisă liderilor tuturor statelor europene cu care președintele urmează să se întâlnească astăzi și mâine la Summitul de la Bruxelles.

Băsescu a reclamat că împotriva sa s-ar fi folosit „frânturi de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea” și că „nimeni nu ia în considerare” punctul de vedere al fratelui său, Mircea Băsescu sau faptul că acesta „a făcut denunțul de șantaj și anul trecut și anul acesta”.

„Toată declarația se susține pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea. Ați aflat din declarația directorului SRI că acest clan e în atenția structurilor de securitate din 2001. Nimeni nu spune două lucruri esențiale. Pentru prima dată membrii acestui clan și liderul clnului au fost condamnați în mandatul meu. Nimeni nu ia în considerare punctul de vedere al celui acuzat, totul se sprijină pe probele prezentate de clan. Nimeni nu ia în considerare că fratele meu a făcut denunțul de șantaj și anul trecut și anul acesta. Eu m-am abținut pentru că nu vreau să se spună că influențez justiția. Reacția mea e la declarația Parlametului care deja a fraternizat cu clanul Bercea. Este preluată și impregnată de punctele de vedere exprimate de Antena 3, de membrii clanului”, a spus președintele.

Cristian Tudor Popescu: „Declarațiile fac parte din programul dl. Băsescu de a se agăța de putere”

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu este de părere că „declarațiile fac parte din programul domnului Băsescu de a folosi orice pârghie, orice manetă, orice șurub, pentru a se agăța de putere până în ultima zi a mandatului său. Prin urmare, orice mijloace sunt bune pentru asta. Firește, Parlamentul n-a fraternizat cu clanul Bercea și, firește că, dacă discutăm în termenii onoarei, pe care, așa cum spuneam Traian Băsescu nu o are și a demonstrat-o de nenumărate ori … Dacă discutăm de onoare, în acest moment ar trebui să-și dea demisia. Dacă discutăm în termeni juridici, nu. Nu există motive”. a declarat el la Digi 24.

Potrivit acestuia, gestul Parlamentului este unul „bombastic”. „Ce vedem acum este o încăierare politică între coaliția de la putere, în principal PSD, și Traian Băsescu. Gestul Parlamentului este un gest bombastic, de afișare politică, prin care încearcă să câștige niște capitalpartidul de guvernământ”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

 

Inchide