• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Băsescu, apel pe Facebook înainte de închiderea urnelor: „Cetățeni români de etnie maghiară, mergeți la vot!”

Băsescu, apel pe Facebook înainte de închiderea urnelor: „Cetățeni români de etnie maghiară, mergeți la vot!”
Crin Antonescu declară: "Îi vom răspunde cu un atac nuclear!"

Președintele Traian Băsescu a lansat pe Facebook, în urmă cu câteva minute, un apel către cetățenii români de etnie maghiară pe care i-a îndemnat să meargă la vot.

Cine a câștigat alegerile. REZULTAT SURPRIZĂ în bătălia Victor Ponta-Dan Diaconescu

„Este esențial ca cetățenii români de etnie maghiară să meargă vot. Numai așa drepturile și interesele lor pot fi mai bine apărate. Cetățeni români de etnie maghiară, mergeți la vot!”, i-a îndemnat Băsescu pe cetățenii români de etnie maghiară.

Imediat după închiderea urnelor și prezentarea rezultatelor EXIT POLL, președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că USL  va începe luni negocierile cu UDMR pentru constituirea unei majorități parlamentare. „Am vorbit la telefon cu președintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale și mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă și vom începe discuțiile pentru a avea o majoritate constituțională, o majoritate guvernamentală și parlamentară care să permită modificări și reforme importante în anii care urmează”, a spus Ponta.

La rândul său, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat începerea negocierilor cu USL. „Vom începe o discuție fiindcă avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de decizii coerente și nu avem nevoie de certuri, de dispute politice sterile. Trebuie să ne îndrepăm cu fața către alegători, cu fața către cetățeni și fiecare decizie trebuie să reflecte aceste direcții și să meargă în această direcție cu maximă responsabilitate”, a spus Kelemen.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. REZULTATE și EXIT POLL. HARTA INTERACTIVĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. EXIT POLL și informații în timp real

Inchide