Băsescu, despre Boc: Nu exclud posibilitatea să fie candidat PNL și PMP pentru un nou mandat de primar

Redactor:
Vasile Magradean
Băsescu, despre Boc: Nu exclud posibilitatea să fie candidat PNL și PMP pentru un nou mandat de primar
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj, că nu exclude posibilitatea ca Emil Boc, actualul primar al orașului Cluj-Napoca, să fie candidat pentru PNL și PMP la alegerile locale de anul viitor, transmite corespondentul Mediafax.

Întrebat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, dacă se va schimba ceva în municipiu din punct de vedere politic și dacă îl susține pe Emil Boc la Primărie, Traian Băsescun a spus că Emil Boc este o opțiune pentru clujeni și pentru el.

„Boc este o opțiune pentru clujeni. Poate fi și pentru mine. Eu sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleși într-un singur tur și anume să faci alianțe din primul tur cu cel mai bine plasat. E ca și cum ar fi alegeri din două tururi. Ideea este că în primul tur defilează fiecare cu elefantul lui și unele partide defilează cu niște figuri de îți vine rău, pe când așa, din primul tur, partidele din opoziție trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidați și pe ăla să îl susțină. Numai așa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării. Nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puțin pentru PNL și PMP”, a spus Băsescu.

Acesta a precizat că este pentru prima oară când vine la Cluj-Napoca și nu l-a sunat pe Emil Boc și nici nu s-a întâlnit cu el, pentru a nu crea suspiciuni față de edilul orașului.

 

Inchide