Băsescu: „E o minciună că Pescariu și Florică s-au dus din proprie inițiativă la DNA. Aveam din 2012 informații că e posibil să existe fraude în cazul Microsoft”

Redactor:
Clarice Dinu
Băsescu: „E o minciună că Pescariu și Florică s-au dus din proprie inițiativă la DNA. Aveam din 2012 informații că e posibil să existe fraude în cazul Microsoft”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că avea informații din 2012 de la serviciile de informații că sunt posibile fraude în dosarul licențelor Microsoft, iar Dinu Pescariu și Claudiu Florică nu s-au dus de bunăvoie la DNA să facă denunțuri în acest dosar, denunțuri care i-au scăpat de acuzații.

„E o minciună că Pescariu și Florica s-au autodenunțat din proprie inițiativă la DNA. Eu știu informări ale unor structuri de securitate, înainte de a se face denunțul lui Pescariu și Florică, că este posibil să existe fraude în procesul de achiziție a licențelor. Ei și-au făcut denunțul în 2013-2014, eu aveam informațiile din 2012. Dovezi publice nu o să am niciodată. Îmi aduc aminte că informații relativ importante și informații importante am început să primesc din 2012, legate de cazul Microsoft. Că domnii ăștia se autodenunță în 2014, scârțâie. Ceva e în neregulă cu Florică și Pescariu”, a spus Băsescu, la B1 TV.

Cum autodenunțurile au făcut ca cei doi să scape de urmărirea penală, fostul șef al statului a apreciat că ar trebui modificat Codul Penal astfel încât banii obținuți din infracțiuni să fie recuperați. „Pot să-i lase liberi, dar banii trebuie să fie dați înapot. prin denunț îți câștigi libertatea, nu și banii”, a spus el. 

În martie 2015, procurorii anticorupție au clasat acuzațiile aduse lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică, în dosarul „Microsoft”, printre care dare de mită și cumpărare de influență, după ce aceștia au denunțat faptele pe care le-au comis.

În rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu și primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, au fost trimiși în judecată, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au arătat că se clasează cauza față de Dinu Pescariu, Dragoș Stan și Claudiu Florică, în cazul mai multor fapte de corupție, pentru care aceștia au fost inițial cercetați în dosarul „Microsoft”.

Astfel, Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Dragoș Stan scapă de urmărirea penală pentru fapte de dare de mită și cumpărare de influență.

Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei față de cei trei este acela că aceștia au fost martori denunțători și le-au spus încă de la începutul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis în trecut, înainte ca ele să fie cunoscute de organele de anchetă.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide