Băsescu îl atacă dur pe Iohannis: „Unele lichele aflate în cea mai înaltă funcție mă alocă unui blat cu Ponta. Nu sunt alocabil”

Băsescu îl atacă dur pe Iohannis: „Unele lichele aflate în cea mai înaltă funcție mă alocă unui blat cu Ponta. Nu sunt alocabil
Publicat: 20/05/2015, 19:48

„Eu nu sunt alocabil. De câteva zile, văd că, nici mai mult, nici mai puțin, s-a reluat jocul din campania prezidențială 2014. Unele lichele încărcate în trecut și de deontologie pro-băsistă, niciodată cerută de mine, sau aflate în cea mai înaltă funcție în stat mă alocă unui blat cu Victor Ponta și alte lichele tradiționale încearcă să mă aloce ca blatist cu orgoliosul, fără prea multe principii și prea mîndru de el, intervievat în «direct» de ARD. Dragilor, eu nu sunt alocabil nici măcar atunci când sunt singur. Sunt alocabil doar conștiinței mele. Din acest mesaj, dragi lichele, înțelegeți și voi ce vi se ordonă”, scrie Băsescu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferința de presă susținută luni, dacă are în continuare sentimentul că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a existat un blat între Traian Băsescu și Victor Ponta, șeful statului răspunzând: „Da, am în continuare acest sentiment”.

Despre un blat Băsescu-Ponta, Klaus Iohannis vorbește în noul său volum, „Primul pas”.

„Îmi amintesc că, la un moment dat, Traian Băsescu a afirmat că sunt un individ profund corupt, în timp ce PSD-ul derula, pe la diverse posturi TV, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le dețin, aberațiile despre traficul de copii, de care am tot fost acuzat, mafia retrocedărilor, pe care aș fi servit-o ca primar și câte și mai câte. Focurile încrucișate care mă vizau și dintr-o parte, și din cealaltă, sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Băsescu, dar nu am nici până în ziua de astăzi o dovadă indubitabilă în acest sens”, afirmă în carte șeful statului.