Băsescu nu dă nicio șansă fuziunii PNL-PDL: „PDL nu va tolera faptul că a fost pus în pungă de Vasile Blaga și oferit la tarabă PNL-ului”. Planul B pentru prezidențiale

Redactor:
Anca Simina
Băsescu nu dă nicio șansă fuziunii PNL-PDL: „PDL nu va tolera faptul că a fost pus în pungă de Vasile Blaga și oferit la tarabă PNL-ului”. Planul B pentru prezidențiale
Lăsat pe dinafară de liderii PNL și PDL în discuțiile despre candidatul comun al dreptei la alegerile prezidențiale din noiembrie, președintele Traian Băsescu le transmite acestora că planul lor, o fuziune între cele două partide, "nu va avea loc".

Lăsat pe dinafară de liderii PNL și PDL în discuțiile despre candidatul comun al dreptei la alegerile prezidențiale din noiembrie, președintele Traian Băsescu le transmite acestora că planul lor, o fuziune între cele două partide, „nu va avea loc”.

„PDL ca partid nu va tolera faptul că a fost pus în pungă de Vasile Blaga și oferit la tarabă PNL-ului. PNL a fost implicat în tot ce a fost antistat de drept. Se pupau cu România Mare, cu Voiculescu. Acum s-au văruit puțin”, a încurajat Băsescu refractarii din PDL la ideea fuziunii. Cu câteva ore înainte, Emil Boc și liderul PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda au exprimat public astfel de poziții.

 Lui Vasile Blaga, președintele îi reproșează că ar „un geambaș care vrea să vândă partidul mâine”, dar „un geambaș care și-a făcut datoria” față de fosta USL convocând sesiunea extraordinară a Parlamentului în contextul discuțiilor despre suspendarea șefului statului. Pronosticul său: „Activul PDL nu se va lăsa pus în sacoșă și predat PDL. Vor fi foarte multe organizații de care se vor ciocni”.

În opinia lui Băsescu, „fuziunea PNL-PDL nu este posibilă”, iar „soluția corectă”, pentru „compatibilizarea electoratelor”, ar fi „realizarea unui acord pe câteva elemente care țin de activitatea președintelui – stat de drept, NATO, UE, securitate națională”. „Două-trei pagini de document politic care să vizeze ce-și asumă candidatul dreptei la prezidențiale. În jur ar trebui să se strângă PDL, PNL, PMP, FC care să-l agreeze. Trebuie semnat unn protocol prin care, dacă nu din turul întâi, în turul doi toate aceste forțe politice din care nu trebuie exclus PNȚCD să susțină candidatul dreptei în turul doi. Acest lucru înseamnă pregătirea electoratelor. Ar fi foarte greu pentru electoratul PMP să voteze un candidat al liberalilor dacă acest lucru s-ar întâmpla peste noapte. Soluți corectă ar fi fost un astfel de protocol care să acopere atribuțiile președintelui. Dacă s-ar fi petrecut până cum, ar fi fost mult mai simplu decât așa numita fuziune care nu va avea loc, și ar fi permis și compatibilizarea electoratelor. Alianța DA a avut succes pentru că a fost creată cu aproape un an înainte”, a dat Băsescu exemplul de succes de acum 10 ani.

Președintele admite însă că nu i s-a cerut părerea în legătură cu acest demers al fuziunii și că nici nu are pârgiile pentru a interveni în discuțiile dintre liderii partidelor de dreapta. „O să mă limitez la a încerca să ridic PMP cât se poate până la alegerile prezidențiale. Nu poți să intri în casa unui om dacă nu ești primit”, a adăugat el în interviul pe care l-a acordat astăzi „Adevărul LIVE”.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide