Băsescu, vizibil emoționat, în timpul declarației despre ce-și dorește în 2014

Băsescu, vizibil emoționat, în timpul declarației despre ce-și dorește în 2014
Președintele Traian Băsescu a fost vizibil emoționat, marți seară, în timpul declarației pe care a făcut-o la intrarea într-un restaurant din Predeal, unde își petrece Revelionul.
Publicat: 01/01/2014, 00:42
Actualizat: 08/06/2014, 09:41

Traian Băsescu a fost așteptat de jurnaliști la intrarea în restaurant, care l-au întrebat pe șeful statului ce își dorește pentru noul an.

În timpul declarației, președintele a fost vizibil emoționat.

„Mi-aș dori ca românii să înțeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte”, a spus șeful statului, în timpul declarației, în care a vorbit și despre Guvern, despre redobândirea credibilității României, dar și despre cum și-ar dori să fie viitorul președinte.

El a precizat, de asemenea, că românii trebuie să fie mândri că au trecut probabil cel mai rapid peste criza din 2009-2010.

„Uitați-vă la alte țări cum se chinuie și acum să revină pe piețele internaționale, iar românii nu sunt mândri de cea mai mare performanță a lor ca popor, în ultimii ani, aceea de a trece peste criză cu ușurință, să se afle de trei ani în situație de creștere economică”, a spus Băsescu.

El a făcut aceste declarații la intrarea într-un restaurant din Predeal, unde își petrece Revelionul.

Președintele Traian Băsescu și soția sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat și de Crăciun.

Președintele și soția sa, Maria Băsescu, sunt cazați la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni după-amiază.

La sosire, șeful statului le-a spus ziariștilor care se aflau acolo: „Ce faceți, ați rămas de la Crăciun aici?”.

Familia Băsescu s-a aflat și de Crăciun la Predeal.

De altfel, Traian Băsescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, după ce în primii ani de șef al statului obișnuia să fie în Piața Universității.

În primul mandat de președinte, Traian Băsescu s-a aflat mai mulți ani la rând în Piața Universității în noaptea de Revelion.

Președintele Băsescu a sărbătorit în Piața Universității inclusiv intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai târziu, președintele a numărat împreună cu mulțimea adunată în Piața Constituției timpul rămas până la intrarea în anul 2008.

Traian Băsescu s-a aflat în Piața Sfatului din Brașov la trecerea în anul 2009. „Vă asigur că instituțiile statului au capacitatea de a face ca 2009 să fie un an în care să trăim mai bine”, le-a spus Băsescu atunci celor prezenți în Piața Sfatului din Brașov.

La trecerea în 2010, președintele a transmis mesajul de Anul Nou din stațiunea Sinaia, cu puțin timp înainte de miezul nopții.

Un an mai târziu, Traian Băsescu s-a aflat la Predeal în ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost în mulțime în noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar și că a refuzat să facă acest lucru „dintre steaguri”, după modelul Ceaușescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a mai participat la o manifestare publică de Revelion, președintele a spus că pentru a putea merge într-o piață „trebuie să te invite un primar”.

„Și anul trecut, dacă vă aduceți aminte, am renunțat să fiu într-o piață. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieșit pe trotuar, am spus La mulți ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piață, trebuie să te invite un primar. De când la București nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitație. Am mai încercat prin țară, la Brașov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele și soția sa au petrecut și următorul revelion la Predeal, într-un restaurant. În ultima zi a anului 2011, președintele a adresat concetățenilor săi un mesaj oficial în care a apreciat că „românii pot fi mândri că, printr-un amplu efort național”, au depășit împreună dificultățile acelui an.

Familia Băsescu a petrecut Revelionul 2013 în stațiunea Covasna, unde s-au aflat și Gheorghe Falcă și Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alături de președintele Băsescu și familia sa.