Biroul Permanent Național al PSD, reuniune cu mize mari. FIREA: Ecaterina ANDRONESCU, propusă pentru Ministerul Educației.

Biroul Permanent Național al PSD, reuniune cu mize mari. FIREA: Ecaterina ANDRONESCU, propusă pentru Ministerul Educației.
Publicat: 13/11/2018, 12:59

Primarul general a confirmat că a fost vot în unanimitate în PSD privind propunerea de la ministerul Educației.

„Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educației este foarte important să dîm un mesaj în toata țara, să avem un profesionist”, a afirmat Firea.

„Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înțeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuții și nu i s-a parut colegial. Am votat abținere pentru domnul Ciamba”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a confirmat și că secretarul de stat din MAE, George Ciamba, va fi propunerea pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene. În acest caz au fost două abțineri: Gabriela Firea și Victor Negrescu, ministrul demisionar.

Firea a abordat și subiectul remanierii. „Eu aș dori ca fiecare remaniere să se facă cu o explicație profesională și nu cu criterii introduse aleatoriu sau cu teste grilă de care am auzit că probabil vom da, în care să bifăm , , . Mie nu mi se pare normal să jucăm X și O cu viața acestei țări. Era o discuție, la un moment dat, că în CEx vom primi niște teste grilă care să ne exprimăm opinia în legătură cu activitatea miniștrilor. Eu nu sunt de acord, e normal ca premierul să spună cum a colaborat cu fiecare ministru și să asume o schimbare de Guvern, nu să jucăm în CEx”, a declarat, marți, vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

„S-a discutat despre rectificarea bugetară și bugetul pe anul viitor. Era normal să fie invitat și primarul general, deși nu este agreat. Trebuia să fiu invitată la acea întâlnire”, a declarat primarul general al Capitalei, înaintea ședinței PSD.

Gabriela Firea a precizat că nu există niciun articol în regulamentul Partidului Social Democrat pentru a fi exclusă.

„Am citit statutul din scoarță în scoarță. Nu este niciun articol care să spună că un membru poate fi exclus dacă îi susține pe cetățeni. Asta scrie în statut. Depinde acum fiecare ce articol citește. Dacă mie îmi găsiți o singură frază sau afirmație (jignitoare -n.r.) referitoare la PSD, îmi dau singură demisia. Eu am făcut afirmația cu stilul de conducere al lui Liviu Dragnea, nu am adus jigniri membrilor PSD, colegilor PSD, sub nicio formă”, a mai declarat edilul.

Biroul Permanent Național al PSD se reunește, marți, de la ora 11.30. Pe ordinea de zi a ședinței este analizarea propunerilor de candidați pentru funcția de ministru al Educației Naționale, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate. Potrivit surselor citate, vineri expiră interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la Ministerul Educației Naționale.

De asemenea, la ședința BPN al PSD se va discuta și despre propunerile pentru funcția de ministru delegat al Afacerilor Europene. Secretarul de stat din MAE, George Ciamba, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Premierul Viorica Dăncilă discută cu președintele PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din Parlament, înaintea ședinței BPN în care social-democrații vor analiza propunerile de candidați de ministru la Educație și Afaceri Europene.

Potrivit surselor citate, vineri expiră interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la Ministerul Educației Naționale.

De asemenea, la ședința BPN al PSD se va discuta și despre propunerile pentru funcția de ministru delegat al Afacerilor Europene, dacă premierul Viorica Dăncilă nu va trimite în cursul zilei de luni o propunere către Palatul Cotroceni.

Secretarul de stat din MAE, George Ciamba, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, decizia finală a premierului va fi luată până marți, cel târziu, au mai spus pentru MEDIAFAX.

George Ciamba este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 2 octombrie, decretele de revocare din funcția de ministru al Educației Naționale a lui Valentin Popa și de desemnare a ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ca ministru interimar al Educației Naționale.

Valentin Popa a demisionat după ce UDMR i-a reproșat că a introdus în ordonanța privind predarea limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților o prevedere potrivit căreia orele de Limba și literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.