Blaga: Demisia lui Stroe nu a fost una de onoare, ci un picior în fund dat de Antonescu și Ponta

Blaga: Demisia lui Stroe nu a fost una de onoare, ci un picior în fund dat de Antonescu și Ponta
Publicat: 24/01/2014, 07:17
Actualizat: 04/11/2019, 22:02

Liderul PDL, Vasile Blaga, susține că demisia ministrului Radu Stroe nu a fost o demisie de onoare, ci „un picior în fund” dat de Antonescu și Ponta, el spunând că vinovați de gestionarea accidentului aviatic sunt și ministrul Transporturilor și premierul, care ar trebui să-și dea și ei demisiile.

Vasile Blaga a spus, joi seară, într-o conferință de presă la Iași, că ministrul Radu Stroe nu și-a dat demisia de onoare, ci a fost demis de către liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„România este guvernată prost. Avem de-a face cu cel mai iresponsabil guvern de după 1989. Ce a fost azi n-a fost demisia de onoare a ministrului Stroe, a fost un picior în fund dat de Antonescu și Ponta”, a precizat Blaga.

Totodată, el a precizat că vinovați de modul cum a fost gestionat accidentul aviatic din Munții Apuseni sunt și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, dar și premierul Victor Ponta.

„Am văzut că premierul, rupt de realitate, cum este de obicei, încerca să sugereze necesitatea constituirii unor structuri ale statului care să intervină în situații de urgență, uitând că există astfel de structuri încă de acum zece ani prin deciziile unui guvern din care el a făcut parte ca șef al Corpului de Control. Habar n-avea de existența Comitetului Național pentru Situații de Urgență, habar n-avea că este în coordonarea lui”, a spus Blaga.

El a precizat că demisia ministrului Stroe nu rezolvă lucrurile și că există și alți oameni din Guvern care au responsabilități în cazul accidentului aviatic.

„Lucrurile nu trebuie să rămână aici. Intervenția trebuia coordonată de ministrul de Interne, dar se impune și demisia de urgență a ministrului Transporturilor. Eu nu vorbesc de vinovăție, asta vor stabili procurorii, eu vorbesc de responsabilități. Și evident că tartorul, cel care îi coordonează pe toți, premierul Ponta, va trebui și el să-și dea demisia. El nu știe nici ce să le ceară, și nici ce structuri are în subordine”, a declarat Blaga.

Liderul Vasile Blaga va participa, alături de alți lideri democrat-liberali, la manifestările oficiale de vineri de la Iași, prilejuite de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde vor fi prezenți premierul Victor Ponta, alături de 12 miniștri, precum și președintele Senatului, Crin Antonescu.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunțat, joi, că a decis să își depună demisia în semn de onoare, pentru apărarea demnității pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzații nedrepte, deși ei sunt eroii care salvează vieți.

Surse oficiale au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor, după o discuție cu premierul Victor Ponta.

Ministrul a fost chemat la premier după ce șeful Guvernului a avut o discuție cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă, de la ora 13.00, și a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmațiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menționând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”, el menționând și că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Florin Ghețău, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Arcul de Triumf din București, iluminat în albastru de Ziua Europei