Blaga: Guvernul nu a respectat singura condiție pe care noi am pus-o la instalarea lui

Redactor:
Clarice Dinu
Blaga: Guvernul nu a respectat singura condiție pe care noi am pus-o la instalarea lui
Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că liberalii vor sprijini în continuare Guvernul chiar dacă "nu a respectat singura condiție" pusă de PNL, la instalarea noilor miniștri, și anume depolitizarea administrației. În același timp, Blaga a ținut să precizeze că partidul nu stă „cu mâna întinsă la nimeni", potrivit Mediafax.

„Nu s-a schimbat nimic în poziția PNL. Noi, vedeți asta și din analize, am sprijinit Guvernul și am spus că îl vom sprijini atât timp cât face lucruri bune pentru noi și a făcut destule lucruri bune. Uitați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă în an electoral ar fi fost PSD la putere. Sigur nu am mai fi fost în acest climat economic stabil în care totuși România este”, a declarat Vasile Blaga, întrebat dacă după sondajul comandat de partid tehnocrații sunt la fel de interesanți pentru PNL.

Vasile Blaga a spus că PNL susține Guvernul Cioloș chiar dacă acesta nu a respectat condiția impusă de PNL, respectiv depolitizarea administrației.

„PNL sprijină Guvernul, chiar în condițiile în care, îmi pare rău să spun, Guvernul nu a respectat singura condiție pe care noi am pus-o la instalarea lui, aceea de depolitizare a administrației. Astăzi, orb să fii și tot vezi că 70% din administrație este PSD-istă și atunci desigur că noi am spus că sunt bineveniți, că este binevenit domnul Cioloș în partid și alți colegi, dar lucrurile au mers într-o zonă în care eu spun un lucru clar și o să spun și mâine, partidul asta are oameni pentru mai multe guverne”, a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a subliniat, însă, că partidul nu stă „cu mâna întinsă la nimeni”.

„Deci, noi nu suntem cu mâna întinsă la cineva. Noi suntem deschiși către tehnocrați, dar nu stăm cu mâna întinsă la nimeni”, a spus Blaga.

Liberalii l-au invitat de mai multe ori pe premierul Dacian Cioloș să intre în partid și au spus că au ușa deschisă pentru alți miniștri ai Cabinetului său. Potrivit unor surse din PNL, premierul Dacian Cioloș ar avea aproximativ 43% în sondajul pentru București și 30% în sondajul național. De asemenea, la întrebarea „care este ministrul pe care îl apreciați cel mai mult?”, 46% au răspuns „niciunul”, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu fiind cotat cu 9%, vicepremierul Vasile Dîncu cu 9%, în timp ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru au doar 2%, iar vicepremierul Costin Borc 1%.

Inchide