Blaga îi dă un ultimatum lui Udrea. „Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum. Nu poți fi membru fidel al PDL contribuind la construcția unui alt partid”

Blaga îi dă un ultimatum lui Udrea. Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum. Nu poți fi membru fidel al PDL contribuind la construcția unui alt partid
Publicat: 05/08/2013, 12:12
Actualizat: 05/08/2013, 12:12

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări privind atitudinea Elenei Udrea, că „nu poți fi un membru fidel al PDL contribuind la construcția unui alt partid” și a adăugat că lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru că „ipocrizia nu poate fi dusă la maximum”.

Întrebat înainte de ședința BPN al PDL în legătură cu faptul că vicepreședintele PDL Cezar Preda a spus că Elena Udrea are o atitudine duplicitară, Vasile Blaga a răspuns: „Eu cred că nu poți fi un membru fidel al PDL contribuind la construcția unui alt partid”.

Blaga a adăugat că, până la urmă, lucrurile vor fi clarificate „destul de repede”, precizând că va fi o ședință a Colegiului Director al PDL la Baia Mare.

„Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-și atingă obiectivele”, a spus Blaga.

Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă, Blaga a răspuns: „Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum”.

„Ca să fie foarte clar: toți colegii vor trebui să aibă o poziție tranșantă. Ce doresc în viață: în PDL urmărind obținerea de către acest partid a obiectivelor pe care și le propune sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-și poată atinge la un moment dat obiectivele. Lucrurile acestea trebuie lămurite, deocamdată nu mă pronunț, dar lucrurile trebuie lămurite”, a adăugat Vasile Blaga.

Vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, la RFI, că ține de Elena Udrea să iasă din duplicitate și să decidă dacă rămâne în PDL sau pleacă la Mișcarea Populară, arătând că Udrea nu este previzibilă și că este important să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii.

„Nu mă gândesc să plec din PDL, mă gândesc să contribui la unitatea dreptei, să încerc să sprijin ca PDL, Partidul Mișcarea Populară, Forța Civică, PNȚCD, de ce nu și PNL când va fi dat afară de la guvernare să construiască un pol politic puternic care să se lupte cu PSD”, a declarat Elena Udrea, vineri seară, la Realitatea TV.

Ea a spus că toate formațiunile din opoziție – PDL, PMP, FC, PNȚCD – trebuie să creeze un proiect unic opozant la USL în acest moment, iar când PNL va fi dat afară de la guvernare și Crin Antonescu schimbat din fruntea partidului/ se poate face o alianță inclusiv cu PNL care să aibă candidat comun la alegerile prezidențiale din 2014.

Udrea a spus că ar fi mult mai bine pentru dreapta românească să facă acest front comun și că este nevoie să fie lăsate proiectele personale deoparte pentru acest lucru.