Blaga, la Congresul PNL: „Dacă nu facem fără ezitare un mare partid, vom fi împreună responsabili de instaurarea dominației totale a PSD”

Redactor:
Anca Simina
Blaga, la Congresul PNL: „Dacă nu facem fără ezitare un mare partid, vom fi împreună responsabili de instaurarea dominației totale a PSD”
Prezent la Congresul PNL, președintele PDL, Vasile Blaga, a încercat să îi convingă pe refractarii din PNL la ideea fuziunii că nu pot câștiga altfel alegerile.

Cu un mesaj orientat exclusiv spre fuziunea PNL- PDL, aflată în negociere între cele două partide, liderul democrat – liberalilor, Vasile Blaga, le-a transmis liberalilor care au încă rețineri legate de unificarea dreptei că nici „spiritul”, nici „tradiția” PNL nu vor dispărea, dar că nu a venit la Congresul lor pentru „a oferi pe tavă PDL”.

„Trăiesc emoția visului pe cale să se îndeplinească, aceea de a vedea partidul meu, PDL; alături de PNL, în marele proiect al dreptei unite. Am încredere că nimic și nimeni cu va opri acest proces al unui mare partid de centru dreapta”, a spus Blaga, amintind opoziția la la momentul ruperii Alianței DA, decizie luată în 2007 de Călin Popescu Tăriceanu, la presiunea lui Traian Băsescu.

În opinia sa, fuziunea rămâne, după eșecul la europarlamentare, singura soluție pentru cele două partide. „Veți avea în mine garantul colaborării oneste, cavalerești, cu garanția cuvântului dat. Nu am venit să vă ofer PDL-ul pe tavă, nici să îl ofer altcuiva. Asta este propaganda PSD. Am venit cu credința că PDL este pregătit pentru o construcție solidă. Europarlamentarele ne-au arătat limpede că separat nu putem constitui o alternativă la PS, partid-stat aflat într-o continuă ofensivă la adresa statului de drept, a oamenilor. Soluția ne-au dat-o chiar românii: PDL și PNL împreună, cu un candidat comun la prezidențiale. Dacă nu vom construi fără ezitare un mare partid, vom fi împreună responsabili de instaurarea dominației totale a PSD”, a adăugat Blaga.

Liderul PDL a evitat subiectul sensibil al nominalizării candidatului la președinție, dându-le, în schimb, liberalilor, semnale de concesie pentru ca negocierile să nu se prelungească – „respect pentru numele, blazonul PNL” și promisiunea că „fuziunea va păstra nealterate spiritul și tradiția celor două partide”.

Mai mult, Blaga a dat de înțeles că fuziunea nu trebuie să se facă, din punctul său de vedere în jurul unui om, al candidatului la prezidențiale, ci al unei echie de conducere. „Puterea nu o să ne cadă din cer și nici n-o să ne-o pună în brațe un om providențial. A trecut vremea oamenilor providențiali în politică, e vremea muncii în echipă. Puterea ne-o vor da românii prin vot. Pe cei care mai au îndoieli îi întreb: De ce propaganda PSD-istă s-a năspustit cu furie asupra proiectului nostru? Pentru că știu că unirea noastră înseamnă înfrângerea lor. Să fim la înălțimea așteptărilor!”, a îndemnat Blaga la Congresul PNL.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide