Blaga spune că nu are nicio legătură cu Bercea Mondial și nici cu anturajul său

Redactor:
Clarice Dinu
Blaga spune că nu are nicio legătură cu Bercea Mondial și nici cu anturajul său
Vasile Blaga susține că nu îl cunoaște pe Bercea Mondial și nu are nicio legătură cu acesta sau cu familia lui.

Președintele PDL, Vasile Blaga, precizează că nu are „nicio legătură cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia” și că „orice referire” la persoana sa în acest caz „este lipsită de orice fundament”.

„În urma unor informații apărute în mass-media, precizez că nu am nicio legătură cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia. Orice referire la persoana mea în acest caz este lipsită de orice fundament”, susține Vasile Blaga într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost adus, joi, din penitenciar la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influență care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele președintelui. La ora transmiterii acestei știri, el este audiat de procurori.

Procurorii l-au citat pe Bercea Mondial pentru a da declarații în dosarul deschis în urma plângerii formulate de fiul lui, Florin Anghel, în cazul lui Mircea Băsescu, pentru presupuse fapte de trafic de influență.

Bercea Mondial a spus, din dubă, că o sumă de aproape două milioane de euro ar fi ajuns la șefa DNA, Codruța Kovesi, la președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, dar și la Vasile Blaga, despre care susține că ar fi implicat în acest caz.

Bercea Mondial a mai spus că nu speră să mai primească înapoi acești bani și că se așteaptă ca în acest caz să fie condamnat.

Și Mircea Băsescu a fost citat să se prezinte joi, la ora 18.00, la DNA.

De asemenea, procurorii i-au chemat joi la audieri și pe Marian Căpățână, precum și pe soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel.

 

Inchide