Boc: Amatorism, penibilitate și incompetență, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul Guvern

Boc: Amatorism, penibilitate și incompetență, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul Guvern
Publicat: 14/10/2012, 16:07
Actualizat: 04/08/2014, 17:50

Fostul premier Emil Boc consideră că Guvernul condus de Victor Ponta dă dovadă de incompetență, amatorism și incapacitate în gestionarea bugetului, în condițiile în care nu știe să asigure resursele financiare pentru ultimele 45 de din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, duminică, presei, că la plecarea din Executiv a lăsat o economie cu 2,5 la sută creștere economică și o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, dar și cea mai mică rată a inflației din ultimii 20 de ani din România.

„Nu am văzut mai multă incompetență și penibilitate decât în declarațiile actuale ale primului-ministru legate de faptul că fosta administrație nu a lăsat bani în buget pentru ultimele 45 de zile ale acestui an. Câtă incompetență poate să fie la un guvern când, după ce ai făcut o rectificare de buget și ți-ai asumat bugetul, să vii la câteva luni și să spui că este de vină Guvernul din 2011 pentru bugetul tău din 2012? Este clar incompetență crasă, incapacitate managerială și neștiință de carte cu privire la regulile unui buget. Cât de incompetent poți să fii când, după ce am lăsat o economie cu 2,5 la sută creștere economică și o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, și cea mai mică rată a inflației din ultimii 20 de ani din România, să vii să spui că tot guvernul din 2011 este vinovat pentru incapacitatea ta de a asigura resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din 2012. Amatorism, penibilitate și incompetență, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul guvern și incapacitatea de a gestiona un guvern în interes public”, a spus Boc.

Acesta a adăugat că nu poate să înțeleagă cum poate fi vinovat Guvernul din 2011 pentru faptul că nu este un buget la zi.

„Ai avut o rectificare, cunoșteai toate datele din buget, ți-ai asumat bugetul ca atare, cum poți să vii să spui că este cineva de vină din 2011? Când Victor Ponta va avea performanțele economice ale guvernului pe care l-am condus, atunci voi fi dispus să discut cu el. Până atunci să mai învețe”, a conchis Emil Boc.

Premierul Victor Ponta a afirmat că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcționarea spitalelor, plata unei părți din pensii și activitatea Ministerului Administrației și Internelor, deoarece construcția bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.

„Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie – așa s-a prevăzut anul trecut în buget – nu există nicio resursă pentru funcționarea spitalelor, pentru Ministerul Administrației și Internelor, pentru o parte din pensii și atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat și în trimestrul III, și rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să știu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcționarea instituțiilor publice și încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013”, a spus Ponta, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV.

Premierul a explicat astfel că a constatat că fosta administrație a aprobat un buget din care lipsește finanțarea aferentă ultimelor 45 de zile din acest an, în condițiile în care cererile de alocări însumează 3,5 miliarde lei, reprezentând necesarul minim până la sfârșitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primăriilor pentru indemnizațiile destinate însoțitorilor persoanelor cu dizabilități.

Ulterior, Ponta a declarat duminică, la Iași, că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizații și pentru funcționarea instituțiilor statului, până la sfârșitul anului, fondurile necesare în acest sens urmând să fie realocate din alte părți.

„Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizații și pentru funcționarea instituțiilor statului, dar realocându-i din alte părți”, a afirmat, duminică, la Iași, într-o conferință de presă, premierul.

Victor Ponta a reclamat că s-a ajuns în această situație pentru că fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier