Boc: Vizita la Roșia, circ de doi lei. Nu mergi în Finlanda să auzi că Moș Crăciun folosește cianură

Boc: Vizita la Roșia, circ de doi lei. Nu mergi în Finlanda să auzi că Moș Crăciun folosește cianură
Publicat: 25/09/2013, 15:09
Actualizat: 07/08/2014, 23:04

Fostul premier Emil Boc consideră că vizita pe care o fac la Roșia Montană 13 parlamentari din Comisia specială este „un circ de doi bani”, întrucât s-au antepronunțat în favoarea proiectului, el adăugând că premierul Ponta a fost în Finlanda „doar să audă că Moș Crăciun folosește cianură”.

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, cum comentează vizita parlamentarilor din Comisia specială la Roșia Montană, fostul premier Emil Boc a spus că aceștia s-au antepronunțat deja în favoarea proiectului minier, iar ceea ce se întâmplă este „un circ de doi lei, inutil”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Membrii comisiei s-au antepronunțat că sunt în favoarea proiectului de la Roșia Montană și fac acest acest circ de doi lei în mod inutil. Practic, sfidează opinia publică. În mod normal, aici e vorba de lipsă de voință politică a Guvernului, un act de incompetență, Guvernul nereușind să gestioneze un proiect extrem de important pentru România. Punctul meu de vedere rămâne valabil: acest proiect nu poate fi promovat. Victor Ponta a devenit un agent pe față al lui Gold Corporation, iar vizita în Finlanda nu a avut alt scop decât să fie o campanie pro-Gold Corporation. Nu te duci în Finlanda doar să auzi că Moș Crăciun folosește cianură ca să scoată aurul. Te duci cu alte scopuri, de interes public”, a spus Boc.

El a adăugat că vizita parlamentarilor la Roșia Montană este „o mascaradă” care îi va nemulțumi și mai mult pe cei care sunt împotriva proiectului.

„Oamenii care sunt în stradă nu sunt aceiași care au fost în stradă împotriva măsurilor de austeritate. Sunt oameni pregătiți în acest domeniu și care înțeleg să se gândească la viitorul României, nu doar la ziua de mâine. Trebuie apreciați pentru că au curajul să fie acolo și să apere România de mâine”, a conchis Emil Boc.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roșia Montană au început, miercuri dimineață, vizita în zonă.

Parlamentarii din Comisia comună specială pentru Roșia Montană, condusă de senatorul Darius Vâlcov, vizitează stația pilot de tratare a apelor acide, zona protejată Tău Găuri – amenajare pentru vizitare turistică, zona protejată Carpeni – amenajare pentru vizitare turistică, cariera Cetate, cariera Cârnic, cariera Orlea, cariera Jig.

Membrilor Comisiei le vor fi prezentate, conform programului, iazul de decantare și amplasamentul uzinei, după care vor vizita zona protejată Biserica Greco-Catolică, mai multe primării, tăurile protejate din centrul istoric, zona protejată Centrul istoric, complexul de galerii Cătălina-Monulești. Ei vor face vizite și la depozitul arheologic și șantierul de restaurare al casei 392, la Muzeul Mineritului – punct central al viitorului Complex Muzeistic.

Totodată, parlamentarii vor avea întâlniri cu reprezentanții Sindicatului „Viitorul Minerirului” și ai ONG-urilor locale pro-minerit.

La revenirea în București, membrii Comisiei au programate pentru joi, începând cu ora 18.00, discuții și consultări la Parlament cu reprezentanții ONG-urilor și ai asociațiilor cu activitate reprezentativă în domeniu și cu organizatorii protestelor din Piața Universității.

Potrivit președintelui Comisiei comune speciale pentru Roșia Montană, senatorul Darius Vâlcov, lunea viitoare vor fi audieri cu ministrul Marilor Proiecte și ministrul Justiției, marți cu ministrul Economiei, ministrul Delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, ministrul Finanțelor Publice și ministrul delegat pentru Buget.

Miercuri vor fi invitați ministrul Dezvoltării și Administrației, reprezentanți ai Institutului Geologic, SRI, SIE, iar joi persoane din conducerea Roșia Montană Gold Corporation, Gabriel Resources și Minvest. Vineri vor fi invitați la dezbatere reprezentanți ai BNR, Președinției, Academiei Române, ai cultelor, Uniunii Arhitecților și Academiei de Studii Economice.

Până în prezent, la Comisie au participat la dezbateri ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, și președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gheorghe Duțu.

Vasile Măgrădean, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte