Bogdan Olteanu – eliberat definitiv din închisoare

Bogdan Olteanu - eliberat definitiv din închisoare
1-bogdan-olteanu- eliberat
Publicat: 18/08/2022, 17:43

Bogdan Olteanu a fost condamnat în octombrie 2020, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare într-un dosar de luare de mită. Este vorba de un milion de euro pe care care fostul liberal l-a încasat de la Sorin Ovidiu Vântu.

Tot Curtea de Apel Bucureşti este cea care a confirmat astăzi decizia Tribunalului Bucureşti privind suspendarea executării condamnării la cinci ani de închisoare în cazul lui Bogdan Olteanu. Decizia este definitivă:

”DP.296/CO/Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 08.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată şedinţă publică, azi 18.08.2022”, se specifică în minuta instanţei.

Speța condamnării omului politic Bogdan Olteanu a fost legată de numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării în schimbul sprijinului electoral și a sumei de 1 milion de euro primite din partea lui Sorin Ovidiu Vântu.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic