Boureanu: „MAI pune la cale o mare fraudă. Ponta, Stroe și Dușa se ocupă de falsificarea datelor de pe listele electorale”

Boureanu: MAI pune la cale o mare fraudă. Ponta, Stroe și Dușa se ocupă de falsificarea datelor de pe listele electorale
Publicat: 19/08/2012, 14:01
Actualizat: 05/07/2016, 22:05

Vicepreședintele PDL, Cristian Boureanu, a anunțat că democrat-liberalii au pregătit o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta și a miniștrilor Radu Stroe și Mircea Dușa pentru dezinformarea deliberată a Curții Constituționale în privința actualizării listelor electorale: Mai mult, liderul PDL a susținut că „MAI pune la cale o mare fraudă”.

„Este clar că se urmărește o ilegalitate. E anormal să numeri oamenii care sunt pe listele electorale după ce s-a desfășurat referendumul. Conducerea MAI elaborează în aceste zile un fals, iar ministrul Radu Stroe este părtaș la acest fals. Ministerul de Interne pune la care o mare fraudă. Am pregătit o plângere penală pe numele lui Victor Ponta, Radu Stroe și Mircea Dușa, cei care se ocupă de falsificarea acestor date. problema reală este că o instituție guvernamentală și întreg Guvernul dezinformează cu bună știință Curtea Constituțională, falsifică date publice și încalcă legea în actualizarea listelor electorale”, a declarat Boureanu, într-o conferință de presă.

Mai mult, liderul PDL a făcut un apel către toți primarii și funcționarii publici, cerându-le să fie „onești” și să nu răspundă cererilor USL de a radia din listele electorale persoane decedate sau plecate în străinătate, fără acte doveditoare.

„Mai mulți primari PDL ne-au comunicat că lideri USL și președinți de CJ au făcut presiuni asupra funcționarilor onești pentru a trimite date falsificate privind referendumul din iulie. USL știe să dea răspunsuri diferite în funcție de cine întreabă. MAI a sesizat existența unor presiuni pentru micșorarea numărului celor înscriși în listele electorale, dar cine face aceste presiuni? MAI trebuie să facă precizări despre sancțiunile pentru primarii care dau informații fără să anexeze actele doveditoare. Să lase în pace funcționarii onești, să-i lase să respecte legea. Fac un apel ca funcționarii onești să nu satisfacă scopurile ilegitime ale USL”, a mai spus Boureanu.

La începutul săptămânii, premierul Victor Ponta a declarat la B1 TV că mini-recensământul stabilit inițial nu se va face, listele fiind actualizate de autoritățile locale. În cazul unor diferențe foarte mari în privința numărului de alegători, premierul a spus că primarii vor fi cei care vor plăti.

„Rezultatele vor fi în conformitate cu ne transmit primăriile, fiecare primar răspunde pentru ceea ce transmite. Autoritățile locale vor răspunde pentru diferențele foarte mari, iar primarii vor plăti amenzi, așa cum spune în lege”, a declarat Ponta, la B1 TV.

PDL: MAE vrea să scoată de pe listele permanente peste 3 milioane de persoane

Vicepreședintele PDL, Cristian Boureanu, a criticat și Ministerul Afacerilor Externe, care, potrivit liderului PDL, vrea să declare plecați în străinătate peste 3 milioane de români, aceștia urmând să fie scoși de pe listele electorale permanente, fără niciun fel de act doveditor.

„Ministerul Afacerilor de Externe lucrează la un document prin care 3.180.000 de români vor fi declarați plecați în străinătate. Numai Ambasada României în SUA a transmis un număr de 470.000 de persoane, fără să facă niciun fel de verificare, prin aceste persoane fiind incluși și copii”, a afirmat Boureanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii