Buda: Mintea scurtă și provocările guvernării îi fac rău premierului Victor Ponta

Buda: Mintea scurtă și provocările guvernării îi fac rău premierului Victor Ponta
Publicat: 16/10/2012, 20:28
Actualizat: 27/09/2018, 18:50

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Daniel Buda (PDL), îi solicită premierului Victor Ponta să renunțe la tipul de politică „de mahala” și să își dedice mai mult timp pentru a înțelege principiile Constituției și tot ceea ce înseamnă România ca stat european.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Daniel Buda, preocuparea esențială a premierului Victor Ponta a rămas activitatea președintelui României, pe care, mai nou, „îl acuză de faptul că ar putea încălca prevederile constituționale, dacă și-ar îndeplini atribuțiile de șef de stat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Îi solicit premierului României, Victor Ponta, să renunțe la acest tip de politică de mahala și să își dedice mai mult timp pentru a înțelege principiile Constituției și tot ceea ce înseamnă România, stat european. Constat că preocuparea esențială a premierului Ponta a rămas, în continuare, activitatea președintelui României, pe care, mai nou, îl acuză de faptul că ar putea încălca prevederile constituționale, dacă și-ar îndeplini atribuțiile de șef de stat. Domnul Ponta, în lipsă de activitate guvernamentală, în periplul lui veșnic pe la televiziunile prietene, a mai inventat o temă de dezbatere, precizând că un mesaj de bun venit adresat liderilor europeni de către cel care astăzi este președintele statului ar echivala cu o încălcare a Constituției. Nimic mai aberant. Mintea scurtă și provocările guvernării îi fac rău premierului Victor Ponta”, se arată în documentul citat.

Buda susține că Victor Ponta ar trebui să facă un minim efort și să își amintească cum Crin Antonescu, „în calitatea lui vremelnică, de câteva zile, de președinte al României, a participat la toate manifestările electorale din perioada referendumului național”.

„Oare atunci, acel președinte nu încălca Constituția? Oare acel președinte avea dreptul să facă politică, să participe la manifestări electorale? Sau Constituția, în opinia dumneavoastră, se aplică în mod discreționar? Domnule Ponta, vă amintesc că rolul președintelui unui stat este acela de reprezentare, iar faptul că a fost invitat să adreseze un salut de bun venit unor lideri europeni nu este decât îndeplinirea prerogativelor legale”, subliniază deputatul PDL în comunicat.

Buda menționează că nu are pretenția ca Victor Ponta să cunoască aspectele protocolare și de bun simț, atât timp cât nu are „capacitatea de a înțelege anumite aspecte constituționale”.

„Sigur, faptul că sunteți doctor în drept vă oferă această libertate de apreciere legislativă în funcție de cum vă convine și în funcție de sarcinile pe care trebuie să le îndepliniți. V-aș recomanda să vă îndreptați atenția și înspre ceea ce înseamnă guvernarea acestui stat, pe care l-ați neglijat totalmente, încă din momentul preluării actului guvernamental, ceea ce echivalează cu un dezechilibru economic inimaginabil cu repercusiuni grave asupra traiului de zi cu zi al cetățenilor și să lăsați activitățile de interpretare a legilor la îndemâna celor care se pricep”, conchide Daniel Buda.

Președintele PSD Victor Ponta a afirmat, marți, că participarea președintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la București este „în afara Constituției”, dar că USL nu va declanșa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică