Călin Popescu Tăriceanu, despre ”marele ghinion” al guvernului Orban: ”Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici”

Călin Popescu Tăriceanu, despre ”marele ghinion” al guvernului Orban: ”Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici”
Călin Popescu Tăriceanu, despre ”marele ghinion” al guvernului Orban: ”Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici”

În contextul medical actual, România confruntându-se cu o creștere zilnică a numărului de infectări cu noul coronavirus și – inevitabil – cu din ce în ce mai multe decese, guvernul condus de Ludovic Orban promovează ideea că pandemia este ”marele ghinion” al celor aflați la conducerea țării.

Aceste circumstanțe atenuante nu pot fi luate în calcul, consideră Călin Popescu Tăriceanu, adevărul fiind acela că gestionarea defectuoasă a crizei medicale este doar rezultatul ”slabei pregătiri” și al ”incompetenței” guvernanților, totul mascat sub ”scuza convenabilă” COVID-19. Monica Anisie, susține Tăriceanu, nu ar fi reușit să facă o ”treabă mai bună” nici dacă această criză medicală nu ar fi existat, concluzie valabilă și în cazul lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Guvernul Orban răspândește cu insistență ideea că actuala criză de coronavirus este marele ghinion al lor! Că ar fi rupt cerul dacă nu era COVID-ul! Eu cred că este exact invers! Eu cred că este șansa lor să-și ascundă slaba pregătire și incompetența în spatele unei scuze foarte convenabile: COVID-19!

Crede vreun părinte, elev sau dascăl că în domeniul învățământului actualul ministru, Monica Anisie, ar fi făcut treabă mai bună dacă nu era COVID-ul? Vi se pare că este suficient de calificată ca să ne educe copiii? Ce o recomandă pe ea să fie Ministrul Educației? Altceva decât carnetul de partid PNL?!”, întreabă Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

”Dacă nu era COVID-ul credeți că băiețașul ăla care conduce Grupul de Comunicare Strategică și care a mințit în privința școlilor absolvite l-ar fi putut sfătui mai bine din calitatea de consilier de stat pe Ludovic Orban? Ce îl recomandă în afară de carnetul de partid PNL? Credeți că Nelu Tătaru ar fi rupt gura târgului în calitate de ministru al Sănătății? Ce îl recomandă în afară de farmaciile soției în care se vând măști la suprapreț? Carnetul de partid!”

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Dacă acum 8 luni puteam să le mai găsim scuze, acum nu mai putem”

Punctual, Călin Popescu Tăriceanu precizează că – și fără această criză medicală – guvernul Orban nu ar fi reușit să construiască ”vreun kilometru de autostradă”, canale de irigații, spitale regionale sau o școală nouă.

Scopul guvernării, mai scrie Tăriceanu, nu este decât acela de a fi ”cumpărate voturi pentru partid”, iar neșansa României constă nu în pandemia de coronavirus, ci în faptul că la conducerea țării se află, de mai multe luni, ”niște incompetenți obraznici” pe care îi susține ”trântorul solemn de la Cotroceni”. 

”Credeți că în absența COVID-ului Orban ar fi putut să ducă la capăt vreun kilometru de autostradă? Sau 10 km de canal de irigații? Sau un spital regional? Sau o școală nouă? Nu a putut să o facă atunci când l-am pus ministru și i-am dat pe mână toți banii de care avea nevoie, cum o să poată să o facă acum când scopul acestei guvernări este doar acela de a face bani pentru partid ca să poată cumpăra voturi pentru încă un mandat?!

Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici susținuți cu toate puterile de trântorul solemn de la Cotroceni! Au trecut 8 luni de când a început criza de sănătate și ei se comportă ca și când ar fi început ieri! Aceleași bâlbe, același haos, același număr de paturi în spitale! Dar mai săraci cu 100 de miliarde de lei pe care i-au împrumutat și care s-au topit!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

”Dacă acum 8 luni puteam să le mai găsim scuze, acum nu mai putem. Așa că, dacă alegerile vor fi pe 6 decembrie, cu atât mai bine! Avem șansa să scăpăm de ei mai repede!”

Călin Popescu Tăriceanu

Guvernul Orban răspândește cu insistență ideea că actuala criză de coronavirus este marele ghinion al lor! Că ar fi rupt…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Joi, 22 octombrie 2020

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață