Călin Popescu Tăriceanu, despre ”marele ghinion” al guvernului Orban: ”Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu, despre ”marele ghinion” al guvernului Orban: ”Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici”
Călin Popescu Tăriceanu, despre ”marele ghinion” al guvernului Orban: ”Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici”

În contextul medical actual, România confruntându-se cu o creștere zilnică a numărului de infectări cu noul coronavirus și – inevitabil – cu din ce în ce mai multe decese, guvernul condus de Ludovic Orban promovează ideea că pandemia este ”marele ghinion” al celor aflați la conducerea țării.

Aceste circumstanțe atenuante nu pot fi luate în calcul, consideră Călin Popescu Tăriceanu, adevărul fiind acela că gestionarea defectuoasă a crizei medicale este doar rezultatul ”slabei pregătiri” și al ”incompetenței” guvernanților, totul mascat sub ”scuza convenabilă” COVID-19. Monica Anisie, susține Tăriceanu, nu ar fi reușit să facă o ”treabă mai bună” nici dacă această criză medicală nu ar fi existat, concluzie valabilă și în cazul lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Guvernul Orban răspândește cu insistență ideea că actuala criză de coronavirus este marele ghinion al lor! Că ar fi rupt cerul dacă nu era COVID-ul! Eu cred că este exact invers! Eu cred că este șansa lor să-și ascundă slaba pregătire și incompetența în spatele unei scuze foarte convenabile: COVID-19!

Crede vreun părinte, elev sau dascăl că în domeniul învățământului actualul ministru, Monica Anisie, ar fi făcut treabă mai bună dacă nu era COVID-ul? Vi se pare că este suficient de calificată ca să ne educe copiii? Ce o recomandă pe ea să fie Ministrul Educației? Altceva decât carnetul de partid PNL?!”, întreabă Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

”Dacă nu era COVID-ul credeți că băiețașul ăla care conduce Grupul de Comunicare Strategică și care a mințit în privința școlilor absolvite l-ar fi putut sfătui mai bine din calitatea de consilier de stat pe Ludovic Orban? Ce îl recomandă în afară de carnetul de partid PNL? Credeți că Nelu Tătaru ar fi rupt gura târgului în calitate de ministru al Sănătății? Ce îl recomandă în afară de farmaciile soției în care se vând măști la suprapreț? Carnetul de partid!”

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Dacă acum 8 luni puteam să le mai găsim scuze, acum nu mai putem”

Punctual, Călin Popescu Tăriceanu precizează că – și fără această criză medicală – guvernul Orban nu ar fi reușit să construiască ”vreun kilometru de autostradă”, canale de irigații, spitale regionale sau o școală nouă.

Scopul guvernării, mai scrie Tăriceanu, nu este decât acela de a fi ”cumpărate voturi pentru partid”, iar neșansa României constă nu în pandemia de coronavirus, ci în faptul că la conducerea țării se află, de mai multe luni, ”niște incompetenți obraznici” pe care îi susține ”trântorul solemn de la Cotroceni”. 

”Credeți că în absența COVID-ului Orban ar fi putut să ducă la capăt vreun kilometru de autostradă? Sau 10 km de canal de irigații? Sau un spital regional? Sau o școală nouă? Nu a putut să o facă atunci când l-am pus ministru și i-am dat pe mână toți banii de care avea nevoie, cum o să poată să o facă acum când scopul acestei guvernări este doar acela de a face bani pentru partid ca să poată cumpăra voturi pentru încă un mandat?!

Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici susținuți cu toate puterile de trântorul solemn de la Cotroceni! Au trecut 8 luni de când a început criza de sănătate și ei se comportă ca și când ar fi început ieri! Aceleași bâlbe, același haos, același număr de paturi în spitale! Dar mai săraci cu 100 de miliarde de lei pe care i-au împrumutat și care s-au topit!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

”Dacă acum 8 luni puteam să le mai găsim scuze, acum nu mai putem. Așa că, dacă alegerile vor fi pe 6 decembrie, cu atât mai bine! Avem șansa să scăpăm de ei mai repede!”

Călin Popescu Tăriceanu

Guvernul Orban răspândește cu insistență ideea că actuala criză de coronavirus este marele ghinion al lor! Că ar fi rupt…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Joi, 22 octombrie 2020

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide