Campanie ELECTORALĂ la un târg de flori: Ghivece împărțite pensionarilor de către doi candidați la parlamentare

Campanie ELECTORALĂ la un târg de flori: Ghivece împărțite pensionarilor de către doi candidați la parlamentare
Publicat: 31/10/2012, 15:46
Actualizat: 28/09/2018, 16:20

Peste o sută de pensionari au stat la coadă, miercuri, la Târgu Mureș, pentru a primi ghivece cu flori, la deschiderea „Târgului crizantemelor”, eveniment organizat de Primărie, ghivecele fiind împărțite de către doi candidați la alegerile parlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul viceprimar din Târgu Mureș Csegzi Sandor, care în prezent este consilier al primarului și care candidează ca independent în Colegiul 1 pentru Camera Deputaților din Târgu Mureș, și fostul prefect Marius Pașcan, care candidează din partea ARD în Colegiul 1 pentru Senat din Târgu Mureș, s-au numărat, miercuri, printre cele patru persoane care au împărțit pensionarilor, gratuit, ghivece cu crizanteme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acțiunea a fost organizată de Primărie, în colaborare cu organizația pensionarilor din municipiu, la deschiderea primei ediții a „Târgului crizantemelor” din centrul orașului, iar la aceasta au fost prezente peste o sută de persoane care au stat la coadă în așteptarea oficialităților care să le ofere ghivecele cu flori.

Alături de Csegzi și Pașcan s-au mai implicat în acțiune un alt consilier al primarului, de asemenea fost viceprimar, Claudiu Maior, și actorul Nicu Mihoc, cel care a candidat în urmă cu patru ani la Camera Deputaților și care a avut printre materialele de campanie o broșură cu poezia „Tatăl nostru care ești în PDL”.

La acțiunea de miercuri au fost împărțite 450 de ghivece cu crizanteme.

Atât Csegzi, cât și Pașcan au negat că acțiunea ar avea vreo conotație electorală.

„Ghivecele sunt date de societăți (comerciale), deci sponsorizare, nu este… deci să știți că aici, întotdeauna – și la mere și la pere și la flori și la toate evenimentele – găsim o soluție pentru aceia care vin și expun, să le convină economic, să aibă un venit profitabil și totdeauna să facem asemenea gesturi către populație. Eu am venit ca și consilierul primarului la acest moment și la celelalte la care am participat tot așa, vor veni și perioadele sau momentele când voi participa ca și candidat, evident”, a spus Csegzi.

De cealaltă parte, Marius Pașcan a spus că a participat la acțiune în calitate de șef al unei redacții locale și că nu l-a solicitat nimeni din Primărie, ci a venit „de bunăvoie, nesilit de nimeni și cu multă bucurie” să împartă flori.

El a amintit că a împărțit în acest an flori și de Florii, la biserici, subliniind că nici atunci nu era campanie. (Pașcan a candidat și la alegerile locale, la șefia Consiliului Județean Mureș – n.r.).

„Împărțim flori doamnelor, indiferent de vârstă. Și ce dacă nu lucrez la Primărie? N-am voie să împart flori? Eram între cei care împart flori și o fac oricând cu mare plăcere, ca un bărbat în primul rând care respectă sexul frumos. Nu m-a solicitat Primăria, m-am solicitat eu singur, am venit de bună voie, nesilit de nimeni și cu multă bucurie să împart flori. Am mai împărțit, ultima dată, la modul general – că flori dau soției destul de des – de Florii, vă amintiți, eram în fața bisericii, a mai multor biserici din Târgu Mureș, am împărțit flori. O fac ori de câte ori am prilejul acesta. De Florii nu era campanie, nici acum nu este. Nu e un lucru rău și n-ar trebui denaturat și trimis în sensul acesta, peiorativ. Nu. A da flori – dai cu plăcere ori de câte ori e cazul, ori de câte ori simți nevoia, ori de câte ori te ajuta și vremea. Nu văd niciun fel de problemă”, a spus Pașcan, care, întrebat dacă are idee cât au costat cele 450 de ghivece împărțite pensionarilor, a spus că nu el este organizator.

„Întrebați Primăria și vă spun ei”, a spus el.

Consilierul Claudiu Maior a precizat că toate cele 450 de ghivece le-au fost înmânate pensionarilor.

„Eu cred că a fost o reușită și cred că este de bun augur atunci când poți să le oferi ceva persoanelor vârstnice și, de ce nu, tuturor doamnelor și domnișoarelor care au fost astăzi prezente. Sperăm că la anul vom avea mult mai mult de 450 de buchete de flori și sperăm că vom avea și mult mai mulți târgumureșeni alături de noi. Le-am dat toate”, a arătat el.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții municipalității, la „Târgul crizantemelor”, care se va desfășura în centrul municipiului până în 8 noiembrie, când credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe sfinții arhangheli Mihail și Gavril, participă 42 de producători din țară.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe în 9 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
A devenit OBLIGATORIU în toată România. Legea a intrat în vigoare deja
Taxe înfricoșătoare plătite de români. Cât oprește statul în fiecare lună
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Astăzi se împlinesc 129 de ani de la naşterea unui mare poet, dramaturg şi filosof...