Candidații aflatului în treabă. La primărie cu porcul tricolor și taxiul comunist

Candidații aflatului în treabă. La primărie cu porcul tricolor și taxiul comunist
Publicat: 06/05/2016, 15:18

Cătălin Berenghi – independentul care a vopsit porcii în culorile tricolorului

El este cel care a adus șapte purcei vii vopsiți cu roșu, galben și albastru pe terenul din Capitală alocat de Guvern Cultului Musulman, pentru construcția unei moschei. De asemenea, a îngropat două carcase de porci congelate pe terenul din Bulevardul Expoziției.

Cătălin Berenghi nu este la primul protest atipic. Proprietar al unei cafenele din centrul Bucureștiului, a plantat porumb, căpșuni, roșii, ceapă, flori și mentă într-o grădină improvizată pe trotuarul din fața cafenelei, în semn de protest față de tărăgănarea lucrărilor de înlocuire a pavajului din zonă.

Lozinca lui Berenghi este simplă: Eu nu vă promit nimic!

„Am hotărât să intru în cursa electorală pentru funcția de Primar General al Capitalei. Fac acest pas la îndemnul miilor de oameni care-mi cunosc și apreciază implicarea în nenumărate activitați civice de mare răsunet. Spre deosebire de ceilalți candidați, sustinuți și propulsați de diferite partide ori obscure grupuri de interese, eu nu vă promit nimic din ceea ce pălăvrăgesc ei. Astăzi a venit vremea faptelor, iar nu a vorbelor deșarte, de care am avut parte în ultimii 27 de ani. Candidez independent, astfel că nu voi avea obligații și nici tribut de plătit față de cineva. Această libertate absolută îmi dă dreptul să fac doar ceea ce trebuie”, anunța Cătălin Berenghi pe pagina sa de Facebook.

Petre Ignatencu – șoferul de taxi, nostalgic după regimul comunist

Un alt bucureștean care ar dori să ajungă primar general este Petre Ignatencu, șofer de taxi. El este cel căruia judecătorii i-au respins cererea de reînființare a Partidului Comunist Român. Acum și-a depus candidatura din partea Partidului Comunitar din România. Potrivit unui CV postat pe siteul npcr.ro (Noul Partid Comunist din România – n.r.), Petre Ignătencu afirmă că a fost membru UTC din anul 1969, că a vrut să intre în PCR în 1989, dar nu a mai apucat pentru că a regimul comunist a fost înlăturat în decembrie 1989. A fost membru al Partidului „Frontul Salvării Naționale” din iunie 1990, de unde a demisionat ca semn de protest față de adoptarea Legii Fondului Funciar și a Legii Privatizării, pe care le-a considerat, atunci, ca legi care vor distruge economia națională. El a fondat, în martie 2002, Comitetul de inițiativă pentru înființarea Noului Partid Comunist Român, care a funcționat sub această formă până la 27 martie 2010 când se comasează cu Comitetul de reorganizare al Partidului Comunist Român înființat de Virgiliu Zbăganu, constituind actualul Comitet de Reorganizare al Partidului Comunist Român. În prezent este, printer altele, președinte al Asociației de Prietenie Româno-Ruse, lider al Asociației „Che Guevara” – România și președinte fondator al Asociației de Prietenie Româno-Venezueleană „Simon Bolivar”.

Nicolae Toteanu – independent

Nicolae Toteanu a încercat să-și depună candidatura și în 2009, la alegerile prezidențiale. Biroul Electoral Central i-a respins atunci dosarul, deoarece nu era însoțit de liste de semnături de susținere. Nicolae Toteanu nu s-a lăsat și a contestat decizia BEC la Curtea Constituțională. În sesizare, Toteanu a amenințat chiat că îi va chema în judecată pe președintele României, pe Regele Mihai, CEDO, ONU precum și alte autorități și persoane fizice, pentru a dovedi existența unui conflict de interese al celorlalți candidați admiși.

Sevastița Dumitrache

Cadru didactic pensionar, Sevastița Dumitrache se prezintă ca fiind pictor și scriitor.

Petrică Dima – Comisarul

„Bucureșteni, aveți o șansă, să nu o risipiți. El este Comisarul, Omul cu Mâinile curate – apărătorul Dreptății, Dușmanul hoților și corupților. El face, nu promite! Primar general Dima Petrică”, este prezentarea candidatului PSR.

Potrivit descrierii de pe pagina sa de Facebook, Petrică Dima este un comisar în rezervă, luptă cu Patriotism, Cinste, Acțiune, Onoare pentru siguranța, dreptatea și confortul bucureștenilor dezamăgiți .

Dumitru Borțun – fost consilier al lui Iliescu

În cursa electorală pentru Primăria Generală a Municipiului București ar fi vrut să intre și profesorul Dumitru Borțun, specialist în Relații Publice, Doctor în Filosofie, din partea partidului condus de Mircea Geoană, Partidul Social Românesc.

Din 1993, Borțun este cadru didactic la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA. În același an a devenit expert la Președinția României, Departamentul de Politica Internă, în doi ani a fost avansat la funcția de consilier. În 2000 a fost consilier de imagine al lui Mugur Isărescu, candidat independent la alegerile prezidențiale.

Nicu Neamțu – Partidul Republican

Alegerile locale aduc în prim plan și formațiuni noi. Este vorba despre Partidul Republican, care l-a propus pentru Primăria Capitalei pe avocatul Nicu Neamțu, care este chiar liderul formațiunii. „Am fost întrebat de mai multe ori de ce am ales să candidez la Primăria Generală. Un prim și simplu răspuns este acesta: am ales să mă pun în sprijinul oamenilor deoarece consider că asta ar trebui să fie ceea ce animă orice persoană altruistă”, a scris Neamțu pe Facebook.

Bodgan Diaconu și Patrulele Vlad Țepeș

O altă formațiune nouă pe scena politică este și Partidul România Unită. Ca și în cazul Partidului Republican, și PRU l-a trimis în această cursă pe liderul formațiunii, Bodgan Diaconu. PRU a anunțat formarea patrulei Vlad Țepeș, condusă de campionul K1, Daniel Ghiță. „Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi și neajutorați are câștig de cauză”, a susținut Ghiță. Sportivul și-a motivat decizia de a se implica în organizarea Patrulei lui Vlad Țepeș prin dezamăgirea simțită în urma protestelor la care a participat și „nu s-a schimbat nimic”. În ceea ce privește programul de guvernare al partidului, „Programul Țepeș pentru România românilor”, acesta conține nouă măsuri prin care partidul vrea să „pedepsească batjocorirea demnității naționale a românilor și furtul din avuția publică”. Bogdan Diaconu este deputat. Înainte de a înființa PRU, el a fost membru PC și PSD.

Mirel Mircea Amariței – ProDemo

Mirel Mircea Amariței a candidat în 2014 pentru funcția de președinte al României. Atunci a obținut sub 8000 de voturi. Este de profesie avocat, fiind liderul partidului Prodemo. Numele său apare în dosarul privind insolvența Realitatea Media. Amariței este acuzat că, alături de Maricel Păcuraru și Sorin Ionuț Barbu, a antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea. Potrivit presei, Mirel Amariței se recomanda ca președinte al Institutului de Cercetare, Studii Comportamentale și Biometrie și este preocupat de studiul subconștientului.

Ionel Cristinel Deaconescu – PER

Între 2009 și 2012 Cristinel Deaconescu a fost consilier al deputatului Silviu Prigoană. În prezent este consilier general în Consiliul General al Municipiului București.

Biroul Electoral al Municipiului București a respins cinci candidaturi: Sevastița Dumitrache, Petre Ignătencu (Partidul Comunitar din România), Nicolae Toteanu, Mirolsav Tașcu Stavre (Partidul Verde) și jurnalistul Adrian-Liviu Avram.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția