Cătălin Predoiu, audiat la DNA

Redactor:
Andreea Traicu
Cătălin Predoiu, audiat la DNA
Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, la ieșirea de la DNA, că a fost audiat în legătură cu procedura de desemnare a unui repezentant al Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

„În legătură cu o procedură legală de desemnare din partea Ministerului Justiției a unui reprezentant la nivelul comisiei. Procurorul de caz voia să lămurească acest aspect. La nivelul Ministerului Justiției procedura s-a respectat perfect legal”, a declarat Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, la ieșirea din sediul DNA.

Fostul ministru al Justiției, a ajuns miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în calitate de martor, în dosarul ANRP, în care deputatul PNL Ioan Oltean este acuzat că ar fi intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Zilele trecute doi foști miniștri ai Finanțelor, Gheorghe Pogea și Sebastian Vlădescu, au fost audiați ca martori în aceeași cauză.

Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acționar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP. Parlamentarul ar fi intervenit la fostul președinte al ANRP, Crinuța Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obținut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuța Dumitrean, care era președintele instituției, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila și Cătălin Teodorescu.

Inchide