• Publicat:
Politică

Ce a discutat Iohannis cu Trump despre relocarea bazelor americane din Turcia în România

Ce a discutat Iohannis cu Trump despre relocarea bazelor americane din Turcia în România
Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu a discutat cu Donald Trump privind relocarea de noi trupe în România, după ce președintele Recep Erdogan a semnalat că Turcia ar putea închide două baze americane.

„Au existat diferite discuții cu partenerul american pentru a evalua cum putem să continuăm cooperarea și colaborarea. Însă nu s-a discutat în concret despre relocarea unor baze din alte țări în România.Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că în cadrul discuțiilor cu omologul american, Donald Trump, cei doi nu au vorbit despre transferul trupelor americane din Turcia în România, în cazul închiderii bazelor militare americane, în contextul afirmațiilor recente făcute de Erdogan”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Cotroceni dacă au fost discuții cu Donald Trump în acest sens.

În urmă cu o lună, președintele Turciei, anunța că Turcia ar putea închide baza de la Incirlik, care găzduiește arme nucleare americane, ca urmare a amenințărilor din partea SUA cu sancțiuni contra Ankarei și a rezoluție Senatului de la Washington prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, relatează Reuters online.

Relațiile dintre Turcia și NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziționa un sistem antiaerian rus de tip S-400 și din cauza intervenției militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

Inchide