Ce-l recomandă pe Darius Vâlcov pentru un post în Guvern. Criteriile enunțate de Dragnea

Ce-l recomandă pe Darius Vâlcov pentru un post în Guvern. Criteriile enunțate de Dragnea
Publicat: 31/01/2018, 17:17
Actualizat: 31/01/2018, 17:37

„Pregătirea lui economico-financiară foarte bună, experiența lui trebuie folosită pentru această țară, pentru că are o experiență care trebuie folosită în beneficiul românilor” sunt criteriile care îl recomandă pe Darius Vâlcov să fie consilier de stat în Guvernul Dăncilă, în opinia liderului PSD, Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai precizat că Vâlcov„ a lucrat la Guvern tot timpul” și a sprijinit guvernul și în mandatul de premier al lui Mihai Tudose și în cel al lui Sorin Grindeanu.

„Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul și a sprijinit cele două Guverne (Grindeanu și Tudose, n.r.) și sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere economic, e cel care, împreună cu mine și cu încă doi colegi, a lucrat efectiv la programul de guvernare”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă numirea lui nu este o vulnerabilitate pentru Guvern, Dragnea a răspuns: „E un om liber, are dreptul să trăiască și să se plimbe liber și atât timp cât are aceste avantaje, să spunem, dorește să ajute”.

Referitor la dosarele penale ale lui Vâlcov, Dragnea a spus: „Eu știu că Guvernul beneficiază de sprijinul lui și asta e foarte important. Din câte știu eu, la Guvern nu au genul ăsta de discuții și e bine să nu le aibă, ei să-și facă programul de guvernare”.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, cercetat în mai multe dosare penale, a fost numit, marți, consilier de stat în aparatul propriu al primului ministru, potrivit deciziei Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.