Ce s-a întâmplat aseară la Cotroceni: ULTIMA BAIE DE MULȚIME a lui Traian Băsescu. Cine a fost la Palat

Publicat: 02/12/2014, 08:22
Actualizat: 02/12/2014, 10:08

Președintele Traian Băsescu a sosit în sala de recepție însoțit de Maria, soția sa, cei doi purtând cocarde tricolore în piept.

Sala Unirii, locul tradițional al recepției de Ziua Națională de la Palatul Cotroceni, a fost neîncăpătoare pentru cele circa 2.000 de persoane care au participat la ultima recepție oferită de Traian Băsescu, în calitate de președinte al României.

Foarte mulți dintre invitați nu au reușit să intre în Sala Unirii, fiind nevoiți să urmărească discursul șefului statului la un televizor amplasat în hol.

Printre aceștia, însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, și cel al Greciei, Grigorios Vassiloconstandakis, care nu au reușit să audă foarte bine discursul președintelui, și cu atât mai puțin să îl vadă.

FOTO: Presidency.ro

Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la recepție, guvernul fiind reprezentat de vicepremierul Liviu Dragnea, de ministrul Apărării, Mircea Dușa, și de ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Liderii celor două camere ale Parlamentului au fost și ei absenți de la eveniment.

Au fost prezenți, în schimb Vasile Blaga, Mihai-Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Theodor Paleologu, Andreea Paul dar și președintele PMP, Elena Udrea, europarlamentarul Siegfierd Mureșan, Valeriu Stoica. Elena Udrea a plecat destul de repede, imediat după încheierea discursului președintelui Traian Băsescu.

FOTO: Presidency.ro

Lumea diplomației a fost reprezentată de numeroși ambasadori, printre care cel al Marii Britanii, Paul Brummell, al Germaniei, Werner Hans Lauk, al Olandei, Matthijs van Bonzel, sau ambasadoarea Chinei, Huo Yuzhen.

Printre invitați s-au numărat și tenismena Simona Halep, dar și foștii sportivi Ion Țiriac și Ivan Patzaichin.

Discreți și grăbiți au fost și Virgil Măgureanu, fost director al SRI, și Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi. Societatea civilă a fost reprezentată de Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici.

FOTO: Presidency.ro

După discurs, șeful statului a ciocnit un pahar de șampanie cu mai mulți militari în rezervă. A început, apoi, „o baie de mulțime” care durat aproape o oră și jumătate.Invitații s-au înghesuit să vorbească cu șeful statului și să-și facă fotografii cu acesta.

„E ca la autografe la Klaus”, spunea o femeie. „Hai să mergem să vedem ce se întâmplă”, a replicat o alta, încercând să-și facă loc prin mulțime.

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, și ambasadorul francez, François Saint-Paul, au așteptat timp de 15 minute pentru a putea ajunge alături de Traian Băsescu. N-au reușit, deși au făcut manevre pentru a se strecura printre oamenii care se înghesuiau să aibă o amintire cu șeful statului. Au renunțat în cele din urmă, antrenându-se într-o discuție.

Mai norocos a fost ambasadorul rus, Oleg Malghinov, care l-a salutat pe Traian Băsescu, cei doi având și un scurt dialog.

Pe ambasadorul R. Moldova, Iurie Reniță, președintele l-a felicitat pentru rezultatul alegerilor de duminică, iar pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a îndemnat-o să continue ceea ce face, în timp ce aceasta i-a mulțumit și l-a rugat să nu se schimbe.

FOTO: Presidency.ro

Vizibil emoționat, șeful statului s-a fotografiat cu toți cei care reușeau să ajungă lângă el. Unii, mai puțin norocoși, s-au mulțumit cu câte un selfie.

După aproape o oră și jumătate, șeful statului a încheiat „turul” Sălii Unirii, făcând o poză cu vicepremierul Liviu Dragnea, care l-a așteptat răbdător în zona steagurilor, cei doi plecând împreună de la recepție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia