Ce scrie pe certificatul medico-legal al lui Goțiu, după bătaia cu Palada. „Nu-mi voi retrage plângerea penală”

Publicat: 05/10/2017, 17:28

„Astăzi am ajuns la IML de unde mi-a fost eliberat Certificatul Medico-Legal care face dovada agresiunii lui Mirel Palada. Apoi am mers cu certificatul și l-am depus la Poliția Sectorului 1 București (unde am depus și plângerea penală pentru ultraj, pe data de 14 septembrie). De aici, certificatul va fi expediat la parchet (sper că a și fost trimis între timp) și, din acest moment, nu mai există niciun motiv pentru procurori să mai amâne începerea urmăririi penale.

Vă dau asigurări, o dată în plus, că nu-mi voi retrage plângerea penală și că nu se pune în discuție varianta împăcării părților. Pentru că e necesar ca politicienii să-și asume răspunderea acțiunilor lor și pentru că cetățenii români trebuie să-și recapete încrederea în Justiție”, a scris Goțiu pe pagina sa de Facebook.

VIDEO. Momentul în care Palada a sărit să-l bată pe Goțiu în studioul B1 TV.

Reamintim că senatorul Mihai Goțiu a fost bătut de sociologul Mirel Palada, în platoul unei televiziuni, anunțul fiind făcut de moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, pe contul său de Facebook, la scurt timp după incident. Ulterior, Mihai Goțiu a confirmat, în direct, la B1TV, că a fost lovit de către Palada cu pumnul în gură.

„Din păcate, în pauza de publicitate s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goțiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment. Din păcate, au trebuit să părăsească amândoi platoul”, a spus Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

„Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că am intrat în politică din cauza unora ca el. M-a lovit în față o singură dată. Comportamentul din aceasta seară e doar o mostra. Nu e doar o agresiune fizică, dar și o agresiune a majoritatii. Azi, în Biroul Permanent când am cerut comisie de ancheta legata de modul în care s-a votat la moțunea de cenzură, au considerat ca nu e cazul sa se ancheteze”, a declarat Mihai Goțiu, la B1, explicând incidentul.

„Am simțit decăderea totală a PSD-ului atunci când m-a lovit”, a comentat senatorul USR.

După incident, senatorul USR s-a dus la Institutul de Medicină Legală pentru a primi un certificat medical, după ce, cu o noapte în urmă, parlamentarul se prezentase la spital, anunțând că va depune și o plângere la poliție pe numele lui Mirel Palada, lucru care s-a întâmplat pe 14 septembrie.

„Leziunile la buză și picior fac dovada agresiunii”, declara Goțiu, la acel moment.

Senatorul USR a mărturisit și ce l-a afectat cel mai tare după incidentul din studioul B1TV.

„Când eram la spitalul de urgență – marturisirea medicului de gardă, care mi-a zis că se gândește serios să plece din România (…) Acesta este lucrul care mă doare, nu pentru că am fost lovit, ci pentru că asta e starea în care a fost adusă România (….) Mi-am dat seama că nu am niciun argument cu buza spartă, de un fost reprezentant al puterii, să îl conving să rămână în țară”, mai spunea Goțiu.

În plus, Goțiu mărturisea că a plâns în momentul în care a văzut câte mesaje de susținere primea, după cele întâmplate.

„Mi-au dat lacrimile la propriu”, a afirmat senatorul USR.

În schimb, Mirel Palada a reclamat-o la CNA pe moderatoarea Nadia Ciurlin, care l-a dat afară din platou în urma incidentului, potrivit B1TV. Postul TV a precizat că Nadia Ciurlin și jurnaliștii B1 TV l-au căutat în repetate rânduri pe Mirel Palada și chiar i-au oferit șansa de a se apăra singur.

„Noi l-am sunat pe domnul Palada pentru că voiam un punct de vedere din partea domniei sale. Ne-a transmis prin SMS că nu dorește să comenteze în acest moment. Totuși, noi suntem insistenți, o să-i rog pe colegi să mai sune”, susținea Nadia Ciurlin în direct, pe 15 septembrie, în ediția în care a prezentat imaginile cu momentul agresiunii. Tot atunci, unul dintre invitați a susținut că și el i-a scris un SMS lui Palada și a primit aceeași reacție. În tot acest timp, pe post se auzea cum Mirel Palada este sunat”, a transmis B1TV.

„Aud că Mirel Palada mă reclamă la CNA ca nu l-am apărat într-o emisiune în fața criticilor unor invitați, după vestita bătaie din platoul B1TV. Asta e culmea tupeului! Un bătăuș ofensat ca nu l-a protejat o femeie. Nu apăr din principiu oameni violenți, dar există dovada că l-am sunat în direct să se apere singur. Dacă nu dadea bir cu fugiții, poate găsea vreun argument în apărarea lui. Altfel, astept amenda CNA, că doar traim în tara în care cine dă cu pumnul umblă liber pe stradă, iar cine nu îi apăra reputația e bun de tras la răspundere”, a scris și Nadia Ciurlin, pe Facebook.

Mirel Palada este fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, pe vremea în care acesta era premier, și a demisionat după ce a postat pe contul de Facebook următorul mesj pentru ziariști: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoșează spiritul bejboinic în opinanți, de zici că-i catastrofă și dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiți de pe lista mea care își fac seppuku comunicațional și trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Și uite așa mai frigem niște purceluși anti-guvernamentali la proțap și le dăm block și mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaților care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, și care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariștii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu știți câtă plăcere îmi provocați”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii