Ce se ascunde în spatele inițiativei USR PLUS ”Fără penali în funcții publice”: ”Orice contribuție este binevenită” (SURSE)

Ce se ascunde în spatele inițiativei USR PLUS ”Fără penali în funcții publice”: ”Orice contribuție este binevenită” (SURSE)
Ce se ascunde în spatele inițiativei USR PLUS ”Fără penali în funcții publice”: ”Orice contribuție este binevenită” (SURSE)
Publicat: 12/11/2020, 13:18

De mai mult timp, Alianța USR PLUS promovează o inițiativă ”cetățenească” de revizuire a Constituției, intitulată ”Fără penali în funcții publice”. Proiectul ar trebui să transforme clasa politică într-una ”curată”, iar dezbaterile referitoare la acest demers au fost, întotdeauna, aprinse.

Reprezentanții USR PLUS susțin că PSD și PNL doar ”mimează” dorința de a adopta o astfel de inițiativă, însă surse GÂNDUL.RO ne-au transmis, în exclusivitate, că nimic nu este ceea ce pare a fi la o primă vedere. Potrivit acestor informații USR PLUS ”profită”, acum, de o astfel de inițiativă pentru a… ”colecta” fonduri necesare propriei campanii electorale.

Astfel, simpatizanții USR PLUS ”bombardați” cu email-uri prin care li se cere… să doneze bani – minim 100/maxim 20.000 lei -, numai în felul acesta putând fi asigurat, integral ”bugetul de campanie”.

USR PLUS: ”Avem nevoie de sprijinul tău”

“Acum este momentul când PSD şi PNL vor putea demonstra că sunt interesaţi cu adevărat ca ‘Fără Penali’ să fie deblocată pentru 6 decembrie, participând la şedinţa de BP şi la plen”, s-a precizat într-un comunicat al USR, citat de Agerpres.

Numai că, într-unul dintre aceste mesaje electronice transmise către simpatizanți, USR PLUS precizează că are nevoie de… sprijin financiar, fiindcă PSD și PNL blochează votul în Parlament, iar persoanele cu probleme penale trebuie eliminate din viața politică. Însă realitatea este că USR PLUS solicită donații pentru a-și ”acoperi”, practic, bugetul de campanie.

”Dragă …, astăzi Senatul ar fi trebuit să voteze inițiativa Fără Penali în Funcții Publice. Era ultimul pas necesar pentru a putea organiza referendumul de modificare a Constituției, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcții de conducere în statul român. Dar PSD și PNL au blocat votul încă o dată. (…) Ajută-ne să schimbăm majoritatea. Donează pentru ca Fără Penali în Funcții Publice să devină realitate. (…) Orice contribuție este binevenită. Cu o donație de 100 de lei din partea fiecărei persoane care primește acest email REUȘIM SĂ ACOPERIM INTEGRAL BUGETUL DE CAMPANIE (n.red. – sublinierea noastră). Suma maximă pe care poți să ne-o donezi este de 20.000 de lei. Mulțumim și ne bucurăm să te avem alături de noi. Alianța USR PLUS”, se menționează într-unul dintre aceste email-uri transmise către simpatizanții alianței USR PLUS.

”Ajut cu o donație către PLUS”

Un al doilea email este asemănător, solicitându-se donații pentru ca vechea clasă politică din România să fie învinsă, iar inițiativa Fără Penali în Funcții Publice să devină ”realitate”.

Există același ”buton” care îi ”ajută” pe eventualii doritori să ”doneze” bani pentru USR PLUS, numai că de data aceasta nu se mai precizează nimic despre ”bugetul de campanie” care – prin donații – va putea fi acoperit ”integral”, așa cum se preciza în primul email trimis de reprezentanții alianței către simpatizanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase