Ce spune Zgonea despre șefia PSD

Ce spune Zgonea despre șefia PSD
Publicat: 24/04/2016, 19:57

Prima discuție în contradictoriu a fost cu secretarul general adjunct, Codrin Ștefănescu, care a reacționat imediat ce Zgonea a postat textul în care îi reproșa lui Dragnea că sute de mii de membri PSD vor avea de suferit pe urma faptului că șeful partidului aruncă pe umerii lor probleme sale cu legea, refuzând să-și asume responsabilitatea.

”Eu încă nu înțeleg ce urmărești, Vali Zgonea ! Și de ce…”, a comentat Codrin Ștefănescu.

”Eu urmăresc ca social democrația să își păstreze, cu responsabilitate, angajamentele luate în exterior, și în interior. De 20 de ani, urmăresc ca PSD-iștii să câștige alegerile locale și parlamentare, ca să guverneze pentru cetățeni. Eu nu am susținut interesele de grup când la PSD, când la PC, când la PRM și retur. Nu vreau să avem un discurs pentru români și un alt discurs pentru PSD-iști. Eu vreau acțiuni corecte și oneste, atât în interiorul familiei PSD, cât și în exterior. În PSD și în Romania anului 2016, nimeni nu ar trebui condamnat pentru o opinie. V-ați înscris în PSD, domnule Codrin Stefanescu, după care ați hotărât că nu rezonați cu valorile acestui partid și ați rezonat, pe rând, cu PC și PRM, după care ați venit să ne țineți lecții de moralitate. Eu nu mi-am părăsit colegii, indiferent dacă am câștigat sau am pierdut”, a fost replica lui Zgonea.

Replica lui Codrin Ștefănescu nu s-a lăsat așteptată: ”Interese de grup ? Zici chiar tu ? Când ne-a exclus Geoană pe motiv că suntem prea apropiați de Năstase…unde îți era glasul, Vali ? Păi nu era…”, a răspuns el.

”Eram unde am fost în ultimii 20 de ani, în PSD, cu Liviu Dragnea, Victor Ponta și ceilalți colegi”, a punctat apoi Zgonea.

El a subliniat că PSD trebuie să își păstreze valorile.

”Stimată doamnă, ca acest partid să continue să fie cel mai puternic de pe scena politică, să prezinte credibilitate cetățenilor, trebuie să își păstreze valorile. Aici nu vorbim de solidaritatea personala, ci de ștampila pe care fiecare dintre membrii PSD o va primi, în numele liderului”, a subliniat Zgonea, după ce i s-a reproșat că toarnă petrol pe foc.

”În cadrul unui partid, luptele nu sunt individuale, ci de echipă, iar eu țin să vă reamintesc că nu mi-am manifestat niciodată intenția de a veni la șefia PSD. Consider că PSD are foarte mulți oameni serioși și onești, care pot conduce partidul”, a susținut președintele Camerei Deputaților.

”Putem câștiga alegerile fiind uniți în jurul valorilor social-democrate, nu apărându-ne de criticile pertinente ale opoziției”, a mai spus el, după ce un comentator i-a reproșat că PSD își spală astfel rufele în public.

Zgonea a mai afirmat apoi că și-a dorit ca lucrurile să se rezolve între el și Dragnea, ”dar pentru dialog e nevoie de minimum doi oameni”.

”Nu putem vorbi de o stângă modernă, de principii democratice, dacă noi nu dovedim, prin exemplele personale, că valorile acestui partid nu sunt doar principii abstracte, ci crezul după care acționăm.(…) Sunt solidar cu omul Liviu Dragnea. Dar membrii de partid și social-democrații din toată țara nu trebuie să poarte o etichetă pe care nu o merită. Indiferent de cum simțim, nu putem să ignorăm decizia justiției și ar trebui să fim solidari cu valorile asumate. (…) PSD este mai mult decât suma membrilor săi. Acest partid trebuie să rămână consecvent valorilor pe care s-a fundament, a crescut și a câștigat încrederea românilor”, a mai argumentat președintele Camerei Deputaților.

El l-a dat drept exemplu pe fostul premier Victor Ponta, pe motiv că ”nu a lăsat partidul să fie afectat”.

”Cu decență și responsabilitate, a continuat să fie alături de PSD, dar a luat o hotărâre care pune interesul social-democraților mai presus de cel personal. (…) Și pe Victor Ponta îl iubesc toți care au votat împotriva lui Traian Băsescu. Dar Victor Ponta a acționat cu responsabilitate, pentru binele partidului”, a conchis el.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Un fost campion național s-a stins din viață în accidentul de la Corbu. Apropiații sunt...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Putin a semnat ordinul. Decizia va rămâne în ISTORIE. S-a terminat
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cercetătorii au generat căldură de peste 1.000 de grade Celsius cu energie solară în loc...
×