Ceartă în Parlament pe numirea lui Hellvig la SRI. Orban: „PSD i-a prostit pe mulți parlamentari că vor să negocieze conducerea SIE”

Ceartă în Parlament pe numirea lui Hellvig la SRI. Orban:  „PSD i-a prostit pe mulți parlamentari că vor să negocieze conducerea SIE

Eduard Hellvig mai are nevoie de votul de încredere al Parlamentului pentru a putea fi învestit în funcția de președinte al Serviciului Român de Informații, însă ședința este tergiversată de liderii coaliției de guvernare.

Deși până acum, Hellvig are susținerea anunțată atât a PSD, cât și a UNPR, liderii de la putere au decis ca votul final să fie dat abia săptămâna viitoare. În același timp, propunerea liberalilor a fost ca plenul reunit să fie convocat miercuri, de la ora 15:00, însă a fost respinsă în ședința Birourilor Permanente reunite.

„Biroul Permanent a stabilit ședința de plen pentru luni, la ora 16:00, cu 14 voturi pentru. Nu mă întrebați de argumente, că nu i-am întrebat pe colegii mei. Liberalii au cerut să fie azi, de la ora 15:00. Puteam poate s-o facem și azi, dar nu este decizia mea și nici a domnului Tăriceanu, nu noi mobilizăm membrii grupurilor parlamentare astfel încât să fie prezenți la o ședință”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Întrebat care sunt motivele PSD pentru care a decis să amâne un vot pentru Eduard Hellvig până săptămâna viitoare, Zgonea a spus că nu și-a întrebat colegii.

„Coaliția de guvernare are un organ de conducere care vă poate răspunde. Eu nu fac parte din acest organ de conducere și nici nu sunt purtător de cuvânt. Nu am această competență”, a adăugat liderul deputaților.

Înainte de ședința Birourilor Permanente, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus însă că, deși ar fi fost timp pentru votul pentru Hellvig și săptămâna aceasta, decizia coaliției de guvernare este pentru lunea viitoare.

„Se poate și azi, se poate și mâine, se poate oricând. Nu văd niciun motiv de grabă excesivă să punem votul azi sau mâine, avem lucrări programate”, a precizat Tăriceanu.

„Lucrurile sunt simple, ori ești bărbat și spui ce vrei, indiferent ce ascunde această tergiversare, i-a prostit pe mulți parlamentari că vor să negocieze conducerea SIE, nu cred că se poate negocia, nu este un târg în piață”, a fost replicat PNL prin vocea liderului de grup de la Cameră, Ludovic Orban.

Liberalul a precizat că pesediștii nu au dat nicio explicație pentru amânarea votului în cazul nominalizării pentru șefia SRI, Eduard Hellvig.

„Zgonea nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. În discuțiile pe care le-am avut cu președintele PSD, premierul Victor Ponta, domnul Ponta și-a dat acordul pentru data de astăzi. Astăzi a venit PSD-ul, fără nicio motivație, și au propus ca ședința să aibă loc luni. Este vorba de numirea directorului SRI, într-o perioadă în care există o conducere interimară, asupra căreia planează multe semne de întrebare, chiar pesediștii au solicitat în perioada în care domnul Iohannis a reflectat să grăbească numirea, dar astăzi vin cu o propunere total lipsită de logică, în care singurul lor argument a fost suntem noi mai mulți și așa vor mușchii noștri. Este un comportament profund imoral, o atitudine de neînțeles din partea PSD care nu știu ce vrea să câștige din afacerea asta”, a spus Ludovic Orban.

Și co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a subliniat necesitatea votului din Parlament pentru Eduard Hellvig, vorbind de contextul internațional. Ea a spus că nu înțelege atitudinea PSD, care nu a obiectat la nominalizarea făcută de președintele Iohannis pentru SRI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control