Cei doi miniștri pe care Ludovic Orban nu-i mai vrea în Guvern! Lovitură la Palatul Victoria!

Cei doi miniștri pe care Ludovic Orban nu-i mai vrea în Guvern! Lovitură la Palatul Victoria!
Cei doi miniștri pe care Ludovic Orban nu-i mai vrea în Guvern! Lovitură la Palatul Victoria! / Sursa FOTO: https://gov.ro
Publicat: 09/11/2020, 13:26

Premierul Ludovic Orban deja lucrează la viitoarea componență a Executivului. Conform surselor Antena 3, dacă PNL va câștiga alegerile parlamentare, doi miniștri liberali nu vor mai face parte din noul guvern al României!

În dizgrația primului-ministru ar fi, se pare, Monica Anisie și Marcel Vela, care conduc portofoliile Educație, respectiv Interne.

Monica Anisie și Marcel Vela, pe lista neagră

Cert este un singur lucru și anume că Ludovic Orban rămâne opțiunea PNL pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care liberalii vor câștiga alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie. În schimb, Anisie și Vela au fost trecuți pe lista neagră și asta chiar de primul-ministru, informează Antena 3. Cei doi nu vor mai face parte din viitorul Executiv! Ba, mai mult, se zvonește că și alți miniștri ar urma să lase libere portofoliile. Din calculele politice făcute în prezent reiese că cel puțin 4-5 ministere vor trece la partidele cu care PNL ar urma să facă alianțe, asta fiindcă este greu de crezut că liberalii vor câștiga alegerile de o manieră clară, astfel încât să aibă majoritate în Parlament.

Pentru moment, sursele vorbesc despre negocieri cu PMP și UDMR, în timp ce o alianță PNL-USR-PLUS, pe modelul alegerilor locale din București, pare exclusă la momentul actual.