Cele mai ciudate secții de vot la parlamentare: lângă bazinul olimpic, în magazinul sătesc, în casa vecinului

Cele mai ciudate secții de vot la parlamentare: lângă bazinul olimpic, în magazinul sătesc, în casa vecinului
Publicat: 10/12/2016, 11:48
Actualizat: 10/12/2016, 22:35

Alba

Cele mai multe secții de votare din județul Alba, pentru alegerile parlamentare, vor funcționa în instituții de învățământ, însă unii alegători își vor exercita dreptul constituțional în incinta unei case parohiale, a unei gări CFR, în piețe agroalimentare, în clădirea unui bazin olimpic sau într-un fost sediu CAP.

Locuitori din Alba Iulia sunt așteptați să voteze și în incinta clădirii care adăposteșe bazinul olimpic – Stadionul municipal „Cetate” -, dar și în sediul unei societăți comerciale, în timp ce la Blaj se votează și în piața agroalimentară.

În localitatea Inuri, din comuna Vințu de Jos, va fi amenajată o secție de votare într-o casă parohială, în vreme ce în localitatea Făget, din comuna Valea Lungă, oamenii sunt așteptați să voteze într-o casă particulară. La Cricău, biblioteca comunală va fi secție de vot, iar la Tibru, Mesentea și Sîncrai se va vota și în săli de întruniri și festivități.

Totodată, secție de vot va fi amenajată și la Gara CFR din Teiuș, iar în localitatea Tău, din comuna Roșia de Secaș, oamenii își vor exercita dreptul electoral în fostul sediu CAP. În localitatea Valea Barnii, din comuna Mogoș, oamenii sunt așteptați să voteze în refugiul turistic.

În județul Alba, pentru alegeri au fost delimitate 440 de secții de votare, iar la urne sunt așteptate peste 315.600 de persoane.

Bistrița-Năsăud

Peste 200 din cele 313 secții de votare din județul Bistrița-Năsăud, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, vor funcționa în instituții de învățământ, însă unii alegători își vor exercita dreptul la vot în autogară, în incinta unei case de căsătorii, a unei săli de nunți, într-un centru de informare turistică, în incinta policlinii din Beclean sau în sedii ale fostului CAP.

Majoritatea secțiilor de votare din județul Bistrița-Năsăud vor fi amenajate în grădinițe, școli și licee, înclusiv în sălile de sport, dar și în cămine culturale, la sediile unor primării și în diferite săli de festivități.

Locuitorii din Bistrița sunt așteptați să voteze în incinta Clubului Sportiv Municipal, a casei de cultură din cartierul Sigmir sau a Clubului Rotary, în timp ce alegătorii din Năsăud vor vota în incinta autogării din oraș, iar cei din orașul Beclean în sediul casei de căsătorii, a policlinicii și a Clubului Copiilor.

În localitatea Jelna, din comuna Budacu de Jos, secția de vot va fi amenajată în incinta Centrului de Informare Turistică, în timp ce alegătorii din Satu Nou, comuna Cetate sunt așteptați la bibiotecă, iar cei din comuna Bistrița-Bârgăului în sala de nunți.

Sătenii din Pinticu, comuna Teaca și cei din Jeica, comuna Mărișelu, își vor exercita dreptul la vot în sediile fostelor CAP-uri, respectiv a societății agricole.

În județul Bistrița-Năsăud sunt așteptați la urne 263.051 de alegători. Autoritățile au pregătit 313 de secții de votare, din care cele mai multe – 57 – vor funcționa în municipiul Bistrița.

Constanța

Alegătorii din județul Constanța sunt așteptați să voteze duminică în 554 de secții de votare, aceste fiind organizate, pe lângă unități de învățământ, cămine sau centre culturale și săli de sport, și în incinta unor teatre, foste sedii CAP, vile și hoteluri ori societăți comerciale.

Astfel, în municipiul Constanța, au fost organizate secții de votare în școli ajutătoare, la Teatrul Fantasio și Agenția Fiscală, dar și la Palatul Copiilor, Căminul de pensionari de pe strada Unirii și Centrul județean de resurse și asistență educațională, inclusiv la o vilă din stațiunea Mamaia, în timp ce în Mangalia și Medgidia oamenii vor merge să voteze în baze și cluburi sportive, sediile unor societăți, hoteluri, fundații pentru tineret și, la Medgidia, chiar și la o persoană fizică.

Tot în județ mai sunt amenajate secții de vot la sediul Poliției Locale din Eforie Sud și la Hotelul Traian din Eforie Nord, la Centrul permanent pentru persoane abuzate și la Centrul permanent de îngrijire persoane în vârstă din Hârșova, la Coloana auto – Ecoterm, Dispensarul nr.2, Clubul Sindicatului Petrochimistul, Casa de Căsătorii dar și Clubul Pensionarilor din Năvodari, precum si la Spitalul de Ftiziologie din localitatea Agigea.

Totodată, în comuna Deleni, secții de vot au fost organizate și în foste sedii CAP.

În județul Constanța sunt înregistrați cu drept de vot 628.935 de cetățeni, între care mai mult de o treime din numărul alegătorilor – 268.680 – au reședința în municipiul Constanța.

Prahova

În Prahova, cele mai multe secții de votare sunt amenajate în școli, grădinițe sau cămine culturale. În schimb, ploieștenii vor merge la vot și în secții amenajate, de exemplu, la Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Prahova, Palatul Culturii, Policlinica Cina, Palatul Copiilor, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Ocolul Silvic.

Secția cu numărul 39 din Ploiești este amenajată la parterul Blocului 24B, în Ploiești, pe strada Mihai Bravu.

Și tot în Ploiești, alte trei secții sunt amenajate în Cantina de Ajutor Social.

Ploieștenii vor putea vota și la Poștă, secția 43 fiind la Ghișeul Nr. 2 – Oficiul Poștal Ploiești 1. Chiar și în Gara Ploiești Triaj există o altfel se secție.

La Plopeni, două secții sunt în Sala Polivalentă din oraș, la Sinaia secția 263 este la Centrul International de Conferințe Casino, la Iordăcheanu oamenii vor vota într-un fost sediu CAP, iar la Valea Călugărească într-o Cabană de Vânătoare.

În Prahova sunt 623 de secții de votare. Potrivit Prefecturii, au fost tipărite 741 de mii de buletine de vot pentru Camera Deputaților și tot atâtea pentru Senat, fiind înregistrați 663.000 de alegători.

Cluj

La nivelul județului Cluj vor fi deschise, duminică, 656 de secții de votare, cele mai multe – 181 – urmând să funcționeze în municipiul Cluj-Napoca. Din cele 369 de secții din mediul rural, majoritatea în școli sau instituții publice, sunt peste zece amplasate în gospodăriile unor cetățeni, în incinta unor magazine sătești, a unor foste CAP-uri sau chiar în clădirea unei parohii ortodoxe.

Astfel, cele mai multe secții de votare care vor funcționa în gospodăriile cetățenilor – patru – sunt în sate aparținând comunei Iara, secția nr. 333 este în casa Todoricăi Pașca din satul Moara de Pădure, comuna Băișoara, secția nr. 625 într-o casă particulară din satul Clapa, comuna Tritenii de Jos. De asemenea, secția nr. 338 din satul Giurcuța de Sus, comuna Beliș, va fi deschisă într-un magazin, la fel ca și alte trei secții din comunele Cojocna, Baciu și Sînpaul. O secție va funcționa în satul Nireș, comuna Mica, în spațiul fostului CAP, iar secția nr. 409 în cadrul Parohiei Ortodoxe Săliște, comuna Ciurila.

Preotul Aurel Cristea, parohul din satul Micești, de care aparține și Parohia Ortodoxă din Săliște, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a pus la dispoziție o cameră a casei parohiale din localitate pe care nu o folosește nimeni.

„Este în centrul satului, are intrare separată, nu locuiește preotul acolo. Cu acordul oamenilor, am decis să ajutăm Primăria Ciurila să facă o secție de votare, pentru că tot pentru oameni este, numai să fie folosită cu gânduri bune, să ne ajute Dumnezeu. Sunt cam 60 de oameni în Săliște”, a spus părintele Cristea.

Primarul comunei Băișoara, Minodora Luca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Primăria plătește 300 de lei proprietarei casei care își pune casa la dispoziție de alegeri.

„O cameră a casei d-nei Pașca din Moara de Pădure o transformăm în secție de votare. Noi asigurăm lemnele de foc pentru două zile, să fie încălzită secția și sâmbătă și duminică. Nu avem alt loc în sat pentru secție de votare”, a spus Luca, adăugând că în satul Moara de Pădure locuiesc circa 100 de persoane.

În județul Cluj sunt așteptați la urne un număr de 604.430 de alegături, pentru care Prefectura Cluj a pregătit peste 1,3 milioane de buletine de vot. Costul total al tipăririi buletinelor a fost de 103.793 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto